StoryEditorOCM
Ostalotonka i laura

Velika Nives Radić dobiva dostojne nasljednice. Dvije Šibenke osvojile titule prvakinja Hrvatske

Piše K. G.
22. travnja 2024. - 11:14

U Osijeku je održano prvenstvo Hrvatske u low kicku za juniore i seniore. Na prvenstvu je nastupilo 137 natjecatelja iz 34 kluba iz cijele države.

Još jednom su odlične rezultate ostvarili borci i borkinje iz šibenskog KBK ‘Dalmatino‘.

Tako su nove juniorske prvakinje Hrvatske postale su Laura Lokas (do 60 kg) i Tonka Desanić (do 52 kg).

- Tonka Desanić je čak polufinalnu i finalnu borbu okončala nokautima. Laura Lokas je velikom bodovnom razlikom slavila u polufinalnoj borbi, a u finalnoj pobijedila aktualnu juniorsku prvakinju Europe, borkinju iz Zagreba.

Obje borkinje Dalmatina će biti uvrštene u reprezentaciju Hrvatske za nastup na svjetskom prvenstvu u Budimpešti- kazao je Damir Lambaša, trener u Dalmatinu.

Snježana Prgomet, standardna članica seniorske reprezentacije, u svojoj kategoriji (do 48 kg) nije imala konkurenciju, pa se borila u težoj kategoriji u kojoj je u polufinalnoj borbi slavila, a u finalnoj izgubila od znatno više protivnice.

- Juniori, Franko Peran (do 60 kg) i Bartul Dasović (do 71 kg), pokazali su borbenost, ali nisu uspjeli do finala. Franko je osvojio brončanu medalju, a Bartul je uz jednu pobjedu i jedan poraz ostao bez medalje- dodao je Lambaša.

Inače, Kickboxing klub Dalmatino ove godine ima čak četvero reprezentativaca Hrvatske, kadeta Augusta Lambašu, dvije juniorke Tonku Desanić i Lauru Lokas te seniorku Snježanu Prgomet.

Natjecateljima su u kutu bili treneri Damir Lambaša i Nives Radić. Voditelj ekipe je bio predsjednik kluba Darko Mikulandra.

02. svibanj 2024 22:15