StoryEditorOCM
OstaloPlus dva na Poljudu

Solaris pobjedom u Splitu došao na korak do plasmana u polufinale play offa. Evo što Sunčani trebaju napraviti u uzvratu

Piše Krešimir Gulin
27. ožujka 2022. - 13:15

Vaterpolisti Solarisa pobijedili su Mornar s 12:10 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske odigranoj na bazenu u Poljudu. Tom pobjedom su Sunčani došli na korak do polufinala. Naime, momčad trenera Jure Marelje mora sačuvati ta dva gola prednosti u uzvratnoj utakmici koja je na rasporedu 6. travnja u Crnici.

Bila je to uzbudljiva utakmica što se i očekivalo, jer su Solaris i Mornar ušli u četvrtfinale kao susjedi na tablici. Inače, većina ovosezonskih utakmica tih dvaju takmaca bila je rezultatski tijesna.

Doduše, Šibenčani su vodili tijekom cijelog susreta, pa i s pristojnom razlikom (5:2 ili 9:5). Međutim, Splićani su se uporno vraćali.

Tako je u 27. minuti Bušelić izjednačio na (10:10) za neizvjesnu završnicu u kojoj je presudio Pelicarić. Najprije pogotkom za 11:10, a potom i izborenim petercem koji je realizirao Goreta za konačni ishod.

Antun Goreta s četiri gola bio je najefikasniji igrač u redovima Solarisa. Po dva puta mrežu Mornara tresli su Toni Šparada i Petar Čondić- kadmenović.

Jednom su se u listu strijelaca upisali Ivan Malenica, Vice Erak, Roko Pelicarić i Eugen Koprčina.

27. travanj 2024 12:54