StoryEditor
Ostalodobre vijesti

Donesena odluka kada se HNL i ostala sportska natjecanja u Hrvatskoj mogu nastaviti, klubovi uskoro kreću s normalnim treninzima

Piše PSD
5. svibnja 2020. - 11:43
Zagreb, 210420. Nacionalna sveucilisna knjiznica. Konferencija za medije drzavnog tajnika za sport Tomislava Druzaka o ministarskoj konferenciji Europske unije na temu sporta. Na fotografiji: Tomislav Druzak.Ronald Gorsic/Cropix

Tomislav Družak, prvi čovjek Središnjeg državnog ureda za sport, za Index je potvrdio da je na danas održanom sastanku s čelnicima HZJZ-a, predvođenim Krunoslavom Capakom, donesen zaključak o popuštanju mjera zabrane natjecanja i obustave svih sportskih aktivnosti u zemlji.

Družak je rekao da je usuglašen stav da se 30. svibnja nastave sva natjecanja na otvorenom, bez prisustva gledatelja i uz posebne mjere koje Capak tek treba raspisati i tijekom ovog tjedna uobličiti u službene preporuke Stožera civilne zaštite.

Nakon 30. svibnja na teren će ponovno moći i sportaši 3. kategorije kojima je trenutno zabranjena bilo kakva aktivnost, bez obzira na specifičnosti sporta kojim se bave i brojne druge nelogičnosti u propisanim mjerama za sport.

Nakon 11. svibnja, odnosno nakon nove faze popuštanja mjera nakon kojih će se ljudima dopustiti okupljanje u grupama, klubovi će nastaviti s normalnim treninzima. No to će vrijediti samo za klubove najvišeg ranga natjecanja te sportaše 1. i 2. kategorije.

Sutra bi trebao zasjedati i Izvršni odbor HNS-a te potvrditi odluke Stožera. Očekuje se da će natjecanje u nogometu pokrenuti 30. svibnja u Hrvatskom nogometnom kupu, dok bi se Prva HNL trebala nastaviti 5. lipnja.

Druga liga se možda neće nastaviti, kao ni amaterska natjecanja, te je potrebno u HNS-u donijeti odluke u plasmanu u viši rang i završnici sezone u nižim razredima. Očekuje se i odluka o juniorskom prvaku, zaključuje Index.

Izdvojeno

17. rujan 2020 02:31