StoryEditorOCM
Nogometpripremna utakmica

Uvjerljiva pobjeda Šibenika: zabio novi napadač iz Makedonije, konačno zaigrao i brzonogi Kolumbijac

Piše Krešimir Gulin
24. siječnja 2024. - 16:27

Nogometaši Šibenika pobijedili su bosansko- hercegovačkog Premijerligaša GOŠK iz Gabele s 3:0 (2:0) u pripremnoj utakmici odigranoj u srijedu u Biogradu na moru.

Bila je to druga pobjeda Narančastih u tri odigrana prijateljska susreta ove zime. Podsjetimo, Šibenik je prije GOŠK-a svladao Zadar na Šubićevcu s 2:0, dok je jedini poraz doživio od Zaogre u Unešiću 3:4.

U dvoboju s BiH prvoligašem, momčad trenera Marija Carevića povela je u 5. minuti preko makedonskog napadača Toševskog. Na 2:0 povisio je Brajković u 42. minuti. S tim rezultatom otišlo se na odmor.

Odlično su Narančasti otvorili i drugi dio te su već u 49. minuti imali velikih 3:0 za što se pobrinuo Delić.

Stručni stožer Šibenika očito je našao dobro pojačanje u Makedoncu Toševskom koji je zabio prvi pogodak. Naime, prema prvim informacijama sa Šubićevca, stasiti centarfor odlično se snašao i mogao bi biti pun pogodak za nastavak sezone.

Od ostalih zanimljivosti iz utakmice u Biogradu valja izdvojiti podatak da je konačno zaigrao kolumbijski krilni napadač Torres, koji nije nastupio u prva dva pripremna susreta Narančastih.

U kuloarima se spominjalo kako je Torres ‘na ledu‘ jer nije želio produžiti ugovor koji mu ističe u ljeto.

Također, stručni stožer Šibenika za sada je vrlo zadovoljan onim što pokazuje mladi stoper Morrison, koji još uvijek ima pravo nastupa za juniore.

I u ovoj utakmici Šibenik je bio bez ozlijeđenog Perića te bolesnog Bačelić-Grgića.

Trener Carević započeo je utakmicu sa sljedećim sastavom: Đaković, Cvijanović, Dujmović, Gačić, Punčec, Brajković, Marijanović, Pozo, Božić, Laća, Toševski.

U drugom poluvremenu su zaigrali: Mišević, Čeko, Morrison, Osmanković (od 75. Sopić), Pavičić, Roca, Appah, Kolega, Majić, Delić, Torres.

Iduću prijateljsku utakmicu Šibenik igra u subotu u Makarskoj protiv Vukovara, uz Zrinski, najozbiljnijeg suparnika u borbi za plasman u 1.HNL.

03. svibanj 2024 11:30