StoryEditorOCM
Nogometivan delić

U velikom derbiju Šibenik će biti jači za igrača čiji se povratak dugo čekao: ‘Osjećam se dobro!‘

Piše Krešimir Gulin
18. studenog 2023. - 11:22
Ivan Delić (u narančastom dresu) poslije devet mjeseci ponovno u momčadi Šibenikaarhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Nogometaši Šibenika u velikom drugoligaškom derbiju sa Zrinskim imat će jednog aduta više! Naime, na put u Osijek s ostatkom momčadi krenuo je Ivan Delić.

Sjajna je to vijest za navijače Narančastih, ali i trenera Marija Carevića, s obzirom da se radi o napadaču prvoligaških kvaliteta.

Međutim, treba znati da je Delić rekonvalescent, odnosno da se nogometu vraća nakon neugodnih zdravstvenih problema. U tom kontekstu, pitanje je koliko će stastiti napadač moći pomoći svojima već u Gradskom vrtu, ali, svakako veseli da je Delić poslije višemjesečne pauze opet u kadru:

- I ja sam presretan što sam se vratio nakon nezgodnom perioda. Na sreću, sve je završilo dobro. Osjećam se dobro, moguće je da mogu pridonijeti ekipi već u Osijeku. No, za 10-15 dana trebao bih biti na dobrom nivou- kazao je Delić.

Nekadašanjeg igrača Hajduka, Istre, Varažadina, Catanie... nije bilo u narančastom dresu još od veljače. Premda je prošlo samo devet mjeseci, na Šubićevcu se puno toga promijenilo:

- Ekipa Šibenika je odlična, rekao bih da smo u rangu 1.HNL. Imamo puno dobrih pojedinaca plus 4-5 mladih igrača koji su željni dokazivanja. Dobra je stvar što se polako vraćamo Đira i ja... Naravno, ima još stvari koji bi trebalo doraditi, ali ekipa je posložena vrhunski- govori napadač Šibenika.

Trener Carević nerijetko je tijekom sezone isticao kako je napadački ‘trozubac‘ pravo bogatstvo Šibenika. On bi trebao biti još jači kada Delić uđe u pravu formu. S njime će se konkurencija dodatno zaoštriti:

- Konkurencija je dobra stvar, drugačije se ne može napredovati. Što se mene osobno tiče, mogu igrati na bilo kojoj poziciji u napadu na koju me trener stavi. Istina, najviše sam igrao najisturenijeg napadača. No, u Italiji sam igrao i na krilu, pa čak i u Šibeniku jedno vrijeme čim sam došao. Ponavljam, mogu igrati sve, to je najmanji problem- ističe Delić.

Rijeć- dvije o sutrašnjem protivniku:

- Zrinski je u velikom naletu, igraju zaista dobro. Respektiramo ih, ali nikoga se ne bojimo budući da imamo kvalitetu za prvu ligu. Idemo u Osijek ostvariti zacrtani plan. Što je to? Neću vam otkriti u ovom trenutku, znat ćete nakon utakmice- pomalo zagonetno zaključio je Delić.

Utakmica Zrinski- Šibenik igra se u nedjelju u 13,30 sati u osječkom Gradskom vrtu. Izravan prijenos je na MaxSportu, uz posebnu emisiju pola sata prije prvog zvižduka suca Ante Čuline.

29. travanj 2024 13:59