StoryEditorOCM
Nogometrealno ili ipak nije

Šibenčani nastavljaju s iznenađenjima: nakon mladog igrača Reala, ciljaju i na ofenzivca Juventusa

Piše JL
9. listopada 2020. - 23:36

Šibenik ne prestaje iznenađivati domaću javnost kada su u pitanju ovoljetni transferi. Nakon što je na posudbu iz Reala Madrida stigao Alvaro Martin (19), koji je već odigrao dvije utakmice za Šibenik, i pokazao da bi mogao odmah biti koristan, doznajemo kako je Šibeniku ponuđen ofenzivac Juventusa. Riječ je o ofenzivnom veznjaku Luci Clemenzi (23), koji u nogama ima već 60 nastupa u Serie B. Ako se realizira i ovaj transfer talentirani napadač Stare dame stigao bi na Šubićevac na posudbu s pravom otkupa ugovora. No, prepreku predstavlja plaća koja je za hrvatske uvjete ipak previsoka, prenose Sportske novosti

Ipak, realniji je angažman Todorovskog iz Osijeka, koji bi pojačao konkurenciju na desnom boku. Ukoliko i to propadne u klubu imaju još neke opcije, ne otkrivajući koje. U svakom slučaju doselekcija i popuna kadra na Šubićevcu nije gotova što sugerira i položaj na ljestvici.

U međuvremenu, plasmanom u osminu finala Kupa prvoligaš sa Šubićevca ostvario je temeljni cilj. Suparnik, inače dobro znani iz prošlosezonskih okršaja u Drugoj HNL, domaća Croatia, nije nimalo bezazlen suparnik, a gostovanja u Kupu često su za favorite bila velike zamke.

- Istina, Kup je uvijek nezgodan, posebice teren u Zmijavcima protiv vrlo dobre momčadi kao što je Croatia. Morali smo odigrati 120 minuta po teškom nakvašenom terenu, ali kontrolirali smo tijek utakmice. Trebali smo zabiti i prije 90 minute i izbjeći produžetke, ali u dodatnih pola sata zabili smo dva gola i riješili pitanje pobjednika - kaže nam trener Rendulić.

Utakmica u Zmijavcima poslužila je treneru Šibenika da isproba neka nova kadrovska rješenja. Tako je od početka i inače prvi puta u dresu Narančastih krenuo Yeferson. Kolumbijski napadač, međutim, imao je peh, ozlijedio se već na startu i uspio odigrati poluvrijeme. Nije se uspio jasno nametnuti i zamjena je bila logična stvar. Mesa na stoperu je pokazao da bi mogao biti upotrebljiv, a Španjolac Alvaro je odigrao gotovo 90 minuta, za prolaznu ocjenu kao i iskusni Alimi, koji ima iskustvo, mirnoću, ali i poneki kilogram viška. Po mnogim ocjenama najbolji je u Imotskoj krajini bio Mario Čurić. Osim što je izborio penal, šibenski veznjak je znao raditi i višak prolazeći jedan na jedan.

Ipak, epitet junaka prolaza među 16 najboljih u Kupu uzeo je jedan (od rijetkih) domaćih igrača - Luka Celić. Šibenikova vječna rezerva zabio je oba gola, prvi s 11 metara odakle rijetko griješi, a drugi pred sam kraj, u kontri 3 na 2, preciznim udarcem za konačnih 0:2. Celićevo znanje, umijeće baratanja loptom, mirnoća u završnici, nikada nisu bili upitni. Samo da na te kvalitete nalijepi i energiju, sigurni smo da bi i u prvoligaškoj konkurenciji imao što pokazati. Šteta što se neke stvari ne mogu dobiti treningom...

18. travanj 2024 18:56