StoryEditorOCM
Nogometsupersportske podcast

Poznati hrvatski stručnjaci komentirali prvi nastup reprezentacije na Euru: ‘Ćaleta-Car je fantastično čuvao Kanea! On je stoper u budućnosti Vatrenih‘

Piše SN
15. lipnja 2021. - 18:40

Prva je utakmica na Europskom prvenstvu iza hrvatske reprezentacije. Minimalnim porazom od Engleske (0:1) otvorili su izabranici Zlatka Dalića nastup na kontinentalnoj smotri. Bio je to povod, ali i glavna tema rasprave u novom SuperSportske EURO Podcastu. U studiju Hanza Medije su bili nogometni treneri i analitičari, Romeo Jozak i Marko Lozo.

- Nismo bili dobri u nekim segmentima igre u kojima smo mogli dobiti prednost. Ostaje nam žal jer ni Englezi nisu bili na najvišoj razini pa smo mogli izvući barem bod - rekao je Lozo, a Jozak je dodao: "Englezi su imali veliki pritisak pa smo tu trebali iskoristiti priliku. Ovo nije bila "stani-pani" utakmica koju smo morali dobiti pa mi je krivo da nismo ušli malo slobodnije, otvorenije...

A što će biti protiv Čeha? Snatra se da je to našoj reprezentaciji najlakša utakmica, ali, kako veli Jozak, neće biti lagano.

- Hrvatskoj kroz povijest nikada nije pasalo igrati na postavljenu obranu. Bit će sigurno takva situacija, trebat će nam savršena tehnika i organizacija... Od međulinijskog prostora, korištenja tzv. trećeg igrača, same kreacije, a tu smo malo tanki. Ne igramo disciplinirano u napadu, više smo ofanzivniji kada je raštrkanija priča na terenu.

Raščlanili smo igru Vatrenih po pozicijama, osvrnuli se na sve tri linije na terenu. Prvo je pitanje bilo usmjereno na stoperski dvojac, odnosno lijevog braniča:

- Meni je Ćaleta-Car bio ugodno iznenađenje. Jučer je dobro odradio utakmicu, odgovarao mu je taj blok, fenomenalno je čuvao Kanea - veli Lozo, a Jozak dodaje: "Vidjela se njegova doza respekta prema tim engleskim brzancima, ali on je mlad igrač koji će se naučiti na ovakve stvari. Sada su i on i Gvardiol bili po prvi puta u prvih 11 u ovakvoj situaciji. Njih dvojicu vidim kao dva stopera u budućnosti Vatrenih, možda već i na SP u Kataru. Vida i Lovren će još možda neko vrijeme biti tu, ali dolazi njihovo vrijeme.

Barišić nije igrao, a Jozak podcrtava:

- Treba vidjeti što je s tim. Ja ne bih volio da su nečiji mentaliteti iznad kolektiva. Meni Kramarićev nastup profilno nije odgovarao, kaže Jozak, a Lozo nastavlja:

- Neshvatljivo mi je bilo da nam je Kramarić protiv Engleske bio na desnoj strani! On se previše trošio u fazi obrane, a Englezi su tu radili svoju brojčanu superiornost. Nejasno mi je da Andrej, koji u klubu igra tu centralnu figuru, da li kao špica ili odmah iza nje i koji je dominantan nije iskorišten na poziciji napadača, a Rebić i Perišić na krilima.

Supersportske EURO Podcast #2 s Markom Lozom i Romeom Jozakom pogledajte u videu u nastavku.

16. travanj 2024 17:51