StoryEditorOCM
Nogometzimske pripreme

Narančasti u Medulinu zabili ‘petardu‘ Međimurcima, u Šibenik dolazi napadač reprezentacije Bolivije?

Piše Krešimir Gulin
13. siječnja 2021. - 13:58
Sibenik, 040121. Stadion Subicevac Trening nogometasa Sibenika, prije pocetka drugog djela natjecanja Prve HNL.Niksa Stipanicev/Cropix

Nogometaši Šibenika pobijedili su s 5:0 (2:0) drugoligaša Međimurje u drugom kolu Arena Cupa koji se igrau Istri. Strijelci za Narančaste bili su Pandža, Prince, Martin i dva puta Sahiti.

Za Šibenik su igrali: Rogić, Pajić, Bulat, Ćurić, Kvesić, Pandža, Alimi,Prince, Bilić, Mesa,Jurić. Od 60. minute: Labrović, Todoroski, Mina, Niko Rak (od 75. Mena), Španja, Martin, Nikola Rak, Batarelo, Laća, Grdić i Sahiti.

Podsjetimo, momčad trenera Krunoslava Rendulića u prvom kolu tog turnira poražena je od Istre (2:0), dok će posljednju pripremnu utakmicu na našem najvećem poluotoku odigrati u subotu protiv zagrebačke Lokomotive. Time će okončati sedmodnevne pripreme u Medulinu, nakon čega će ostatak treninga za proljetni dio sezone odraditi na svom Šubićevcu.

Ove zimske pripreme su vrlo kratke, jer Šibenik prvu prvenstvenu utakmicu igra već u petak, 22. siječnja, kada će ugostiti Hajduk. Početak drugog dijela prvenstva je veoma inteznzivan, jer Narančasti samo četiri dana nakon Hajduka gostuju u Zagrebu kod Lokomotive u odgođenoj utakmici.

Gotovo da bi mogli i ostati u metropoli, jer u subotu, 30. siječnja čeka ih susret s Dinamom na Maksimiru. Ritam srijeda- subota nastavlja se i u veljači, jer trećeg dana tog mjeseca Šibenik ide na noge Rijeci na Rujevicu, čime će početi treći krug 1.HNL
I dok trener Rednulić i njegov stožer rade na brušenju forme, uprava kluba radi na jačanju igračkog kadra. Za sada je dogovoren povratak Gordona Schildenfelda (35), koji bi trebao odigrati posljednju utakmicu Narančastih u Istri, u subotu protiv Lokomotive.

Bivši Vatreni trebao bi donijeti kvalitetu više Šibenčanima u zadnjem redu, ali i onaj faktor plus koji jamči njegov autoritet- bolji tretman i kod protivnika i kod sudaca.

U rubrici dolasci posebno ne podcrtavamo mlade Kolumbicje Minu i Menu, jer se čini malo vjerojatnim da bi oni mogli biti ozblijna pojačanja Narančastima u teškim proljetnim bitkama koje ih čekaju.

Kako sada stvari stoje neće biti ništa ni od pojačavanja veznog reda. Prema riječima trenera Krunoslava Rendulića zadovoljan je kako na treninzima radi Isnik Alimi koji u prvom dijelu prvenstva nije imao veliku minutažu. Tu je i Toni Španja, uz standardne Marka Bulata i Maria Ćurića. Dakle, nepotrebno gomilanje igrača na toj poziciji moglo biti i kontraproduktivno, Jasno, osim u slučaju da braća Bulat i Kolumbijci ne nađu nekog kapitalca za šibenski manevar, kojega bi svi rado prihvatili.

S druge strane, otvoren je natječaj za još jednog napadača Šibenika. Pošto su na Šubićevcu konačno progledali i shvatili da Kolumbijac Yeferson nije materijal za 1.HNL, traži se igrač koji bi bio partner u vrhu napada Deniju Juriću, Princeu Ampemu i društvu.

Kako se doznaje u klubu u igri su dva stranca i jedan iskusni Hrvat. Neki krugovi u narančasti dres uporno oblače i hajdukovca Ivana Delića, koji je jesen odradio na posudbi u Varažadinu.

Što se stranaca tiče- jedno ime je 26- godišnji Argentinac s talijanskom putovnicom Ignacio Bailon, koji trenutačno igra za San Antonio FC u sjeverno-američkoj USL ligi. Riječ je o snažom i visokom (190 centimetara) napadaču, koji je u karijeri igrao za više argentinskih klubova, među kojima je i Estudiantes.

Drugo ime koje je u opticaju je bolvijski reprezentativac Victor Abrego (23), koji nastupa za Bolivar, najpoznatiji klub te latinskoameričke zemlje.

19. travanj 2024 00:46