StoryEditorOCM
NogometŠpanjolac preuzima Narančaste

Mario Rosas u ponedjeljak proziva nogometaše Šibenika. Veliko je pitanje tko će se sve pojaviti na prvom treningu

Piše Krešimir Gulin
13. lipnja 2021. - 13:34

Ono o čemu se već nekoliko tjedana spekuliralou kuloarima, u nedjelju je dobilo i službenu potvrdu. Mario Rosas, 41- godišnji Španjolac bit će novi trener nogometaša Šibenika.

Rosas nema preveliko iskustvo u trenerskoj karijeri, a ono što posebno intrigira je činjenica da je bio velika nada u mlađim kategorijama Barcelone. Čak je za njega čuveni veznjak Xavi izjavio da je mješavima Messija i Laudrupa. Međutim, igračka karijera mu se nije razvila u željenom smjeru, pa ju je uglavnom proveo u drugoj španjolskoj ligi gdje je odigrao oko 300 utakmica.

Možda mu trenerska bude bolja, a Šibenik bi Rosasu trebao poslužiti kao odskočna daska. Inače, Rosas će u ponedjeljak povesti prvi trening Narančastih u pripremama za novu sezonu.

Šbenčani će dva tjedna vježbati na igralištu u Crnici, budući da se na glavnom terenu na Šubićevcu postavlja hibridni travnjak. Potom, 28. lipnja odlaze na pripreme u Maribor.

Glavno je pitanje tko ćese Rosasu od igrača odazvati na prvu prozivku. Naime, tijekom stanke je Šubićevac napustilo nekoliko ljučnih igrača iz prošle sezone poput Bulata, Schildenfelda, Emira Sahitija, Labrovića, Princea,... Posudbe su istekle i Alimiju, Martinu, Todoroskom. Pitanje je hoćeli ostati centarfor Jurić i branič Pajić.

Uglavnom, od lanjskih prvotimaca pod ugovorm su tek Ćurić, Suad Sahiti, Močinić, Mesa i Bilić. Vjerojatno će ostati i Rogić, Batarelo i Kvesić.

Dakle, trener Rosas u suradnji s prvim operativcima Narančastih Kolumbijcima Zapatom i Cardonom morat će pametno radti na slaganju momčadi za novu sezonu, koja će biti promijenjena gotovo iz temelja.

Nije tajna da su želje Narančastih domaći momci Bačelći-Grgić, Kulušić i Petković. Navodno, Šibenik je s Dinamom već dogovorio posudbu Antonija Marina. Osim mladog krilnog napadača, Narančasti bi iz Maksimirske šume na posudbi voljeli vidjeti jednog od dvojice napadača- Andrića ili Kulenovića.

Još uvijek je aktualan dolazak Monjca, ofenzivca iz Orijenta. Šibenčanima je zanimljiv i mladi branič Osijeka Adam Benić. Ne treba sumnjati da će Kolumbijci aktivirati i svoje međunarodne veze, pa se tijekom priprema na Šubićevcu očekuje na probi niz grača iz Španjolske, Portugala i Nizozemske.

U svakom slučaju, ljeto na Šubićevcu bit će zanimljivo i prometno.

20. travanj 2024 08:57