StoryEditorOCM
Nogometpovratak

Eduardo da Silva Dudu razmišlja skinuti kopačke s klina? ‘Ništa nije isključeno...‘ - odgovara na poziv kluba s Otoka

Piše Dominik Neferanović/SN
15. siječnja 2024. - 14:15

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva (40) prema pisanju engleskih medija mogao bi zaigrati u 14. rangu engleskog nogometa. Više od pet godina nakon što je otišao u igračku mirovinu, Brazilac se želi okušati u nekom drugom nogometnom svijetu. Njegova sljedeća nogometna avantura mogla bi se nastaviti u Gillingham Townu koji se natječe u jednoj od najnižih liga u Engleskoj.

U velikom intervjuu za The Sun, Eduardo je progovorio i o strašnoj ozljedi koja mu je obilježila život i karijeru, prenose Sportske novosti.

- Bio je to brutalan prekršaj. Očistio sam loptu i moja druga noga bila je oslonjena na tlo, podupirući moje tijelo. Tada je došlo do udarca. Pao sam na tlo i kada sam pogledao svoje stopalo bilo je okrenuto u stranu. Shvatio sam da je loše. Uspaničio sam se, uplašio sam se, kao što bi bilo tko da vidi svoje stopalo pod užasnim kutom - prisjetio se bivši igrač Arsenala.

Također tvrdi kako "nikada nije dobio ispriku igrača ili kluba".

- Vjerujem da je prekršaj bio namjeran i da se ishod mogao izbjeći, ali to samo Taylor zna - rekao je Eduardo.

image

Eduardo u dresu Arsenala

AFP

Osvrnuo se i na uspomene koje ima na taj događaj, te koliko je ozljeda utjecala na njegov život.

- Kopačke koje sam nosio tog dana i dalje me sjećaju na to. Nakon godinu dana rehabilitacije ponovno sam nosio te kopačke u svojoj povratničkoj utakmici protiv Cardiffa u FA kupu i zabio sam dva gola. Zbog vlage u Brazilu, one se sada brzo raspadaju, ali nisam ih mogao baciti. Iako imaju tragična sjećanja, imaju i dobra, pa su uokvirena uz Arsenalov dres i moje individualne nagrade kod kuće - zaključio je Eduardo priču o ozljedi.

Na temu povratka u amaterski nogomet, rekao je da je s predsjednikom kluba, Brazilcem Alexom Bernandesom "odličan prijatelj".

- Upoznali smo se dok sam igrao u Arsenalu. Volim sve što mi je Engleska dala i oduvijek sam želio navijati za lokalni klub zbog svog podrijetla. Ja sam živi primjer važnosti nogometa iz "favela". U svakoj zajednici postoje skriveni dragulji poput mene i zato sam bio oduševljen što sam postao ambasador Gillingham Towna i pomogao im u pronalaženju sponzora - rekao je Da Silva.

Na pitanje o mogućem povratku na teren kaže da "to može biti opcija".

- Želim igrati jer iako sam u mirovini, još uvijek igram nogomet sa svojim prijateljima u Brazilu. Redovito razgovaram o taktici s klupskim trenerima i ništa nije isključeno - zaključio je popularni Dudu.

27. travanj 2024 18:28