StoryEditorOCM
NogometDerbi začelja

Argentinac Bailon stigao u Šibenik, nema pravo nastupa protiv Lokomotive: Josip Maleš se igrački umirovio i postao team manager

Piše Krešimir Gulin
25. siječnja 2021. - 11:13

Uoči gostovanja kod Lokomotive u Zagrebu brojke nikako nisu naklonjene nogometašima Šibenika. Narančasti su u seriji od četiri poraza, a u tih 360 minuta postigli su samo jedan pogodak. I dok Šibenčani uporno gube bodove, njihovi glavni konkurenti u borbi za ostanak pobjeđuju. Tu prvenstevno mislimo na Varaždin i Istru, koja je uz obilatu pomoć suca Pajača, svladala Slaven Belupo. Tako je sraz Lokosa i Narančasti, koji se igra u utorak, praktički postao derbi začelja. Jer i Lokomotiva je na otvaranju proljetnog dijela sezone teško poražena (0:3) od Osijeka te je uhvatila fenjer, s bodom manje od Šibenika.

- Kad se borite za ostanak onda vam je svala utakmica bitna. Međutim, ipak je ova s Lokomotivom nešto bitnija od ostalih. Jer, pobjednik će dobiti jako puno, dok poraženi gubi mnogo toga. Nadam se kako ćemo ponovno odigrati dobru utakmicu, kao protiv Hajduka, samo što se ovaj put nadam pobjedi- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Kormilara Narančastih najviše brine realizacija. Njegov nogometaši stvaraju solidan broj prigoda, ali napadači prerijetko tresu protivničke mreže:

- Istina, realizacja nam šteka. Međutim, igramo dobro u polju, bilo je tako i protiv Hajduka. Da smo prvi realizirali neku od naših šansi i poveli protiv Bijelih pitanje je kako bi se utakmica razvijala. Ipak, vjerujem da ćemo popraviti efikasnost i početi skupjati bodove i to već u susretu s Lokomotivom. Svladali smo ih na Šubićevcu za prvu ovosezonsku pobjedu, zašto u Kranjčevićevoj ne bi bilo prvo proljetno slavlje- rekao je Josip Kvesić, iskusni lijevi bočni igrač Šibenika.

U nastavku sezone napadačke muke Narančastih mogao bi zaliječiti argetinski napadač Ignacio Bailon (27), koji je tijekom vikenda došao u Krešimirov grad. Međutim, 191 centimetara visoki Argentinac, kojega je Šibenčnanima navodno preporučio Juan Sebastian Veron, nema pravo nastupa u Zagrebu. (Polu) ozbiljno na Šubićevcu govore da mu prvo trebaju nabaviti kopačke, budući da mu je prtljaga izgubljena na zagrebačkom aerodromu.

Argentinac je igrao u dosta etabliranih klubova, poput Estudiantesa, a u Šibenik je došao iz druge američke lige (San Antonio).

Za razliku od Bailona, Rendulić na raspolaganju ima sve igrače, budući da nema ozlijeđenih ni kartoniranih. Trener Šibenika nije htio o imenima, no najavio je kako bi u početnom sastavu moglo promjena u odnosu na Hajduk.

Sa Šubićevca stiže i informacija kako se umirovio Josip Maleš, dugogodišnji nogometaš Šibenika. Maleš ostaje vezan uz Šubićevac i obnašat će dužnost team managera.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Sahiti, Martin, Prince.

Utakmica Lokomotiva- Šibenik igra se u utorak u 17 sati u Kranjčevićevoj. Sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Izravan TV prijenos je na Arenasportu i HNTV-u.

19. travanj 2024 21:14