StoryEditorOCM
Mali nogometŠamija i Vuković za bodove

Velika pobjeda u Makarskoj: Crnica prekinula ‘crnu‘ seriju na teškom gostovanju

Piše šibenski.hr
29. studenog 2020. - 10:23

Nekoliko uvodnih minuta susreta obilježilo je dosta nervoze  u redovima Crnice i 5 akumuliranih prekršaja u prvih 10 minuta. Od pet prekršaja četiri su bila totalno nepotrebna. Da nervoza ne mora značiti ništa loše dokaz je odlične igre Crnice u prvih 15 minuta te nekoliko sjajnih prilika koje je obranio Bašković, piše na svojim službenim stranicama mnk.crnica.

Domaćin je najbolju prigodu imao preko Mate Vukovića, ali otišlo je pored vrata. Sve ostale poluprilike bile su jednostavan plijen za Franka Bilića. U 18. minuti Žilić je u polukontri pod prekršajem, Crnica očekuje prekršaj koji nije dosuđen, a iz toga na drugoj strani dolazi do najbolje prigode Makarana na utakmici, Paulinho sam ispred Bilića, ali Bilić bravoruzno intervenira. Minutu do kraja Radić asistira Šamiji glavom, ali Šamija  prigodu poluvremena ne pretvara u pogodak. Rezultat do poluvremena nije se mijenjao, ostalo je početnih 0:0, piše mnk.crnica.

Nakon nekoliko prigoda u uvodu drugog dijela, od kojih su bile opasnije one domaćina u 23.minuti Šamija nakon kornera zabija eurogol za 0:1. Minutu nakon Vuković na sredini igrališta presjeca dodavanje Makarana, izlazi sam na Baškovića i prebacuje ga za 0:2.

U 29.minuti Crnica može otići na tri razlike, ali stativa zaustavlja šut Šamije. Nedugo nakon Žilić izlazi iskosa sam na Baškovića, ali  vratar je uspješniji. Do zadnje tri minute Crnica je kontrolirala susret, Bilić je sjajno branio i Makarani su bili bezidejni. Tri minute do kraja domaćin ulazi u igru s igračem vratarom, a Crnica je u bonusu. Minutu i pol do kraja Perić pravi totalno nepotreban prekršaj, drugi po redu i Kazazić iz deseterca smanjuje na 2:1. Do kraja utakmice Crnica se obranila i slavi veliku pobjedu koja je nagrada za hrabrost i kvalitetnu igru, izvještava mnk.crnica.

Sljedeće kolo u subotu u 19:00 sati Crnica dočekuje Vrgorac na Baldekinu.

MNK NOVO VRIJEME APFEL - MNK CRNICA - 1:2 (0:0)

Prvi sudac: Mislav Đeko (Zagreb)

Drugi sudac: Boris Stanić (Zagreb)

Treći sudac: Filip Mijač (Zagreb)

Mjeritelj vremena: Miloslav Šimac (Split)

MNK NOVO VRIJEME APFEL: Filip Bašković, Anderson Alves Cameiro da Silva Paulinho, Igor Osredkar, Duje Bajrušović, Vedran Kazazić, Jakša Herceg, Mate Vuković, Toni Jelavić, Ante Sokol, Nikola Pašalić, Gabrijel Lasić, Dos Santos Rodrigo, Sven Horvath; trener: Teo Strunje

MNK CRNICA: Franko Bilić,  Josip Jolić,  Marko Marčić, Božidar Jelovčić, Niko Škugor, Roko Burčul, Saša Subotić, Josip Radić, Marinko Šamija, Dragan Vuković(kap), Bruno Žilić, Miloš Stojković, Antonio Perić, Dominik Nadoveza; trener: Mladen Perica;

Strijelci: 0:1 Šamija 23', 0:2 Vuković 24', 1:2 Kazazić 39'.

14. travanj 2024 16:44