StoryEditorOCM
Košarka‘Mali‘ derbi na Baldekinu

Utakmicu Narančastih i ‘alkara‘ obilježit će dvoboj trenera koji su vodili ugasli šibenski klub. Bili su i suigrači u Belgiji

Piše Krešimir Gulin
14. siječnja 2021. - 17:12

Prava je šteta što su stroge epidemiološke mjere na snazi pa će dvoboj Šibenke i Alkara, koji je na rasporedu u petak, proteći bez Funcuta s jedne, a Maligana s druge strane. No, i ovaj sraz starih dalmatinskih rivala imat će veliku rezultatsku draž. Narančasti su u nešto komfornijoj situaciji jer sa šest pobjeda na kontu pretendiraju na plasman u play off. 'Alkari' pak imaju dva slavlja manje i prvenstveno razmišljaju kako što prije pobjeći iz zone ispadanja. Na ruku im ne ide ni statistički podatak da u Šibenik dolaze s četiri poraza u nizu.

Uoči svake utakmice ove sezone u taboru Šibenke je glavno pitanje- jesmo li kompletni? Trener Dženan Rahimić konačno to pitanje može dočekati s malo osmijeha na licu. U roster su mu se vratili play Freeman i centar Miković, koji u zadnje vrijeme igraju vrlo dobro:

- Za utakmicu s Alkarom vraća nam se i centar Jurković. Pitanje je koliko će moći participirati budući da je 2-3 mjeseca bio izvan stroja. Dakle, spremni su svi osim Gulina, što je jako važno jer smo u minula tri tjedna odigrali šest utakmica. To ne bi bilo lako ni ekipama s daleko širim rosterom od našega- govori Rahimić.

Trener Šibenke, kao i uvijek kada se igra s Alkarom, očekuje tešku utakmicu:

- Sinjani su nezgodni, imaju dva dobra Amerikanca- braniča Echolsa i centra Varencea koji su po svim statističkim pokazatejima u vrhu lige. Uz njih u ekpi imaju i niz domaćih igrača koji već duže vrijeme igraju Premijer ligu. Istina, Alkara je baš domaćinska ekipa, što su pokazali i u našoj prvoj međusobnoj utakmici u Sinju. Tada smo igrali baš dobro, a na koncu izgubili. No, nova utakmica je i neka nova priča, uostalom i mi igramo kudikamo bolje nego u prvom dijelu sezone. Trebalo nam je vremena da se upoznamo. I ja s novim igračima, kao i oni s mojim stilom rada- veli Rahimić.

Zanimljivo, duel Šibenke i Alkara obilježit će i dvoboj dvaju trenera (Rahimić i Milačić) koji su svojevremeno vodili ugasli šibenski Jolly. Osim toga, Rahimić i Milačić bili su sugrači u belgijskom Charleroiju.

Utakmica Šibenka- Alkar igra se u petak u 18 sati uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

17. travanj 2024 19:26