StoryEditorOCM
KošarkaEvo ‘alkara‘ i Maligana

U prvoj utakmici ‘ponizili‘ su Šibenku: ‘Narančasti‘ osokoljeni trijumfom na Gripama spremaju revanš

Piše Krešimir Gulin
6. ožujka 2020. - 11:35

Šibenska publika itetako se zaželjela košarke. Naime, koševi na Baldekinu miruju gotovo mjesec i po dana, točnije od 26. siječnja i gostovanja Cibone.

U subotu je pravo vrijeme da šibenski hram košarke opet 'zavrije'. Jedan razlog je dolazak stargo dalmatinskog sportskog rivala sinjskog Alkara, a drugi je da publika čestita 'narančastima' na najvećoj pobjedi ove sezone- izvojevanoj u ponedjeljak na splitskim Gripama:

- Nadam se lijepoj atmosferi, odnosno da će biti dosta navijača i s jedne i druge strane. Mi se od samog početka moramo postaviti domaćinski i pokazati tko je gazda na Baldekinu. Nema sumnje kako nam je pobjeda u Splitu dala krila za nastavak sezone- kazao je Ivan Vraneš, centar Šibenke.

Bodovima na Gripama Šibenčani su osigurali plasman među prvih šest ekipa, što im jamči utakmicu više na Baldekinu u trećem krugu prvenstva. No, motiva im ne manjka. Prije svega, 'narančasti' će se nastojati sportski osvetiti za težak poraz koji su im Sinjani zadali u prvom dijelu sezone:

- Nisam tada igrao za Šibenku, gledao sam utakmicu na TV-u. Osobno, vrlo dobro poznajem trenera Alkara Damira Milačića. Radio sam skupa s njim i u Belgiji i u Jolllyu. Inzistira na agresivnoj igri s puno trčanja. Vjerujem da ćemo se prilagoditi na taj stil igre i uzeti pobjedu- ističe Zadranin u redovima Šibenke.

Ruku na srce, teško je uspoređivati subotnju i utakmicu iz prvog dijela sezone u Sinju. Naime, Šibenka je dosta promijenila roster. Nema više Amerikanca Cobba, ali je tu Vraneš. No, valja podcrtati da 'narančasti' u Sinju nisu mogli računati na Jakova Vladovića. A koliko on znači momčadi trenera Edija Dželalije najbolje su osjetili Spličani koje je 'razmontirao' na Gripama:

- Ne trebamo bježato od uloge favorita, ali moramo biti svjesni da nam neće biti nimalo lako. Alkar je korektna momčad s dva vrlo dobra Amerikanca, a to su Neal i Wembi. Plus nekoliko domaćih igrača čine jako solidan roster. Osim toga, cijenim trenera Milačića s kojim sam skupa i igrao- veli Dženan Rahimić, pomoćni trener Šibenke.

Prošlu utakmicu koju je Alkar izgubio u Osijeku nije nastupio sinjski motorin playmaker Neal:

- Imali smo informaciju da je bio prehlađen. Mislim da će igrati u Šibeniku. Osobno bih volio da dođu kompletni te da bude i dosta navijača Alkara. Što se nas tiče, svi smo zdravi- Očekujem sasvim drugačiju utakmicu nego u Sinju, kada su nas 'ponizili'. Nadam se da će ovaj put bodovi ostati u Šibeniku- zaključio je Rahimić.

Utakmica Šibenka- Alkar igra se u subotu u 20 sati.

19. travanj 2024 23:02