StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Šibenka dobila novog trenera: Klupu ‘narančastih‘ preuzima Dženan Rahimić

Piše Krešimir Gulin
24. lipnja 2020. - 14:13

Košarkaši Šibenke dobili su novog trenera. Riječ je o 46- godišnjem Dženanu Rahimiću, koje je prošle sezone bio prvi pomoćnik u stožerima dvojice stručnjaka koji su vodili 'narančaste'- Miru Juriću i Ediju Dželaliji. Budući da je potonjem na kraju ove sezone istekao ugovor, odmah se spekuliralo kako je Rahimić prvi favorit za njegovog nasljednika. Konačno, ono o čemu se neslužbeno spekuliralo u srijedu je dobilo i službenu potvrdu:

- Uprava kluba je donijela jednoglasnu odluku da Dženan Rahimić bude novi trener Šibenke. Činjenica je da smo u proteklom razdoblju razgovarali s više kandidata. Ali, nakon obavljenih razgovora odlučili smo kako Rahimić zaslužuje prigodu. On je domaći čovjek, dugo je uz ekipu i poznaje stanje u klubu u dušu. Nekako je bio logičan slijed događaja da on nastavi raditi taj posao. Svi ostali kandidati su govorili kako bi nešto čekali s obzirom na neizvjesnu situaciju. Rahimić je odmah bio spreman uzeti stvar u svoje ruke. Uostalom, on već nekoliko mjeseci vježba s našim mlađim igračima na Baldekinu i svi smo stava da jako dobro radi taj posao- kazao je Ante Burić, predsjednik GKK Šibenke.

Nakon što su riješili pitanje trenera, 'narančasti' će početi slagati i igračku križaljku. Za sada je poznato da su klub napustili Toni Nakić i Ivan Mileković.

Odmah nakon imenovanja oglasio se i novi trener Šibenke:
- Zahvalio bih se vodstvu kluba na ukazanom povjerenju. Velika je čast biti trener Šibenke. Odmah krećemo sa formiranjem seniorske momčadi koja će biti sastavljena od talentiranih mladih igrača, redom reprezentativaca i sa dvojicom - trojicom iskusnijih igrača - izjavio je Dženan Rahimić za klupsku stranicu.

Inače, iza 46- godišnjeg Mostarca je bogata igračka karijera. Osim dresa Šibenke, nosio je i onaj Olimpije, Bosne i niza drugih europskih klubova.

Što se tiče njegove samostalne trenerske karijere, kratko je vodio 'ugasli' šibenski Jolly i nešto duže mostarski Student.

19. travanj 2024 14:33