StoryEditorOCM
KošarkaKošarka žene

Šibenčanke treću sezonu zaredom na završnom turniru Kupa Hrvatske: U dramatičnoj završnici pobijedile Zadranke

Piše Krešimir Gulin
17. veljače 2020. - 11:12
Sibenik, 300120. U Hrvatskom Narodnom kazalistu odrzala se svecanost proglasenja najboljih sportasa grada Sibenika u 2019. godini. Na fotografiji: Najbolji zenski sastav ZKK Sibenik.ilustracija/Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Košarkašice Šibenika i treću godinu za redom plasirale su se na završni turnir Kupa Ružice Meglaj- Rimac. Ove sezone, ulazak među četiri najbolje ekipe izborile su pobjedom 75:73 u Zadru protiv istoimenog domaćina.

Kako i rezultat sugerira bila je to vrlo neizvjesna utakmica. Odlučena je u samo završnici, a presudne poene s linije slobodnih bacanja ubacila je Josipa Silov, koja je bila i najefikasnija igračica Šibenika s 26 postignutih koševa.

Osim Silov, u listu strijelaca su se upisale Vukšić (17), Džafić (12), Puljić (9), Cigić (7) i Obratov (4). Za Šibenik su još igrale: Čaleta, Barišić, Skrozić, Šarić i Ćuklin.

Također, bila je to utakmica s dosta rezultatskih uspona i padova. Šibenčanke su na poluvremenu imale plus 12, no njihova prednost se istopila na samo 'pola koša' na ulasku u posljednju dionicu. Dapače, Zadranke su i vodile, međutim u završnici su djevojke trenera Stipe Bralića imale više mirnoće i kvalitete.

- Moram biti super zadovoljan, ne samo nastupom u Kupu, nego i cijelom sezonom. To više, ako se zna u kakvim uvjetima radimo. Mislim kako je dovoljno kazati da imamo samo jedan kolektivni trening tjedno. Plasirali smo se na Final four treću godinu za redom, osigurali smo najmanje četvrtu poziciju u prvenstvu, što je najbolji rezultat kluba u zadnjih sedam godina i to je razlog za zadovoljstvo- kazao je Stipe Bralić, trener košarkašica Šibenika.

Bralić je imao silnih problema s igračkim rosterom uoči utakmice sa Zadrankama. Opet je morao igrati bez oba centra Chiabov i Tomičić. Ipak, Šibenke su dokazale da se košarka može igrati i bez centra, premda im je nekadašnja suigračica s Baldekina Ana Vrsaljko pravila silne probleme pod obručima. Iskusna Vrsaljko upisala je 32 koša i 13 skokova:

- Ha, izgleda da se može igrati i bez centara, ali jako teško. Imamo velikih problema u reketu, svi protivnici imaju dominaciju u skoku. Također, u napadu nemamo potrebnu dubinu i igru leđima, već se moramo oslanjati na brzu igu i šut izvana. Možete misliti kako nam je tek bilo teško igrati protiv Raguse koja ima četiri igračice visoke između 188 i 195 centimetara- rekao je Bralić.

No, nisu muke s visokim igračicama bile jedini problemi trenera Šibenčanki i izbornika reprezentacije Hrvatske:

- Katarina Puljić igrala je nakon odrađenog samo jednog treninga nakon 15 dana pauze zbog napuknutog rebra. Mia Vukšić je također na parket istrčala samo s jednim treningom nakon što je nekoliko dana imala visoku temperaturu. U takvim uvjetima moramo biti zadovoljni što smo izvukli utakmicu u našu korist- veli Bralić.

Osim toga, klub ima i financijskih nedaća. Kako doznajemo, čak su se koristili i osobni automobili kako bi se putovalo do Dubrovnika i Zadra.

Prema kalendaru HKS-a, Final four Kupa Ružice Meglaj- Rimac trebao bi biti odigran početkom travnja. Osim Šibenika, na njemu će sudjelovati dubrovačka Ragusa te zagrebački klubovi Medveščak i Trešnjevka. U tom društvu, Šibenik zasigurno nije favorit. Međutim, nije bio ni lani, pa ga je doslovce jedna lopta u finalu dijelila od toga da podigne pehar.

- Čujte, mi nismo ni sastavljali ekipu koja će pucati na trofeje. Međutim, ako se ukaže prilika da budemo pri vrhu, nećemo unaprijed odustati- govori Bralić.

Još se ne zna ni tko će biti domaćin završnog turinira:

- Na žalost, sasvim sigurno to neće biti Šibenik. Mi nemamo financijskih mogućnosti za njegovu organizaciju- zaključio je trener šibenskih košarkašica.

19. travanj 2024 06:18