StoryEditorOCM
Košarkašibenka uoči splita

‘Narančasti‘ tri kola prije početka trećeg kruga prvenstva hvataju što bolju poziciju: Za nešto više moraju probuditi šuterski dvojac

Piše Krešimir Gulin
29. veljače 2020. - 09:55

 

 

Košarkaši Šibenke već su dugo bez službene utakmice. “Narančasti” su posljednji put na parket istrčali 12. veljače u četvrfinalu Kupa Krešimira Ćosića u Zadru, gdje su odigrali solidnu partiju protiv Cibone, ali ipak nisu omeli “vukove” na putu do završnice turnira. Momčad trenera Edija Dželalije u prvenstvu pauzira još od 8. veljače, kad su upisali desetu pobjedu u HT Premijer ligi kontra Dubrave u Zagrebu.

U međuvremenu, Šibenčani se intenzivno pripremaju za završnicu drugog kruga prvenstva u kojoj trebaju odigrati još tri utakmice. Gostovanja u Splitu i Osijeku, te domaći susret s Alkarom. Potom slijedi treći krug i doigravanje koji je “narančastima” na dohvat ruke. Inače, dojam je kako je Šibenka rezultatski u vrlo komfornoj situaciji uoči završnice sezone. Borba za titulu odavno je pročitana bajka, ostanak je također ostvaren, a vrlo vjerojatno i plasman u play off. Dakle, velikih imperativa nema, što je možda prigoda da se do kraja sezone iskristalizira kostur momčadi za iduću sezonu...

- Apsolutno se slažem, već treba gledati u budućnost i raditi neke projekcije, bez obzira bio trener ja ili netko drugi. U tom smislu, ja ću upravi kluba pismeno poslati svoja zapažanja i statističke parametre o trenutačnom stanju momčadi i svakom igraču pojedinačno - kazao nam je trener Dželalija.

Od petog do sedmog mjesta

Međutim, bez obzira na sve navedeno, stručni stožer “narančastih” ne želi da im niti u najmanjoj mjeri padne fokus:

- Daleko je kraj sezone. Puno toga je još pred nama. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Mogu kazati kako se ovih dana sjajno radilo, atmosfera je vrlo dobra. S reprezentativne akcija nam se vratio Nakić, a Vladovića smo malo poštedjeli nekih obveza. Dobro raspoloženje remeti jedino činjenica da su braća Ivišić obnovili svoje ozljede, što je posljedica velikog broja utakmica u mlađim kategorijama - veli Dželalija.

- Naša realnost je borba za pozicije između petog i sedmog mjesta. Naravno, cilj nam je biti među prvih šest, kako bismo u trećem krugu imali jednu utakmicu više na Baldekinu - ističe trener “narančastih”. Puno važnijim čini se podatak kako je Šibenka riješila gotovo sve brige oko plasmana u doigravanje...

- Istina, imamo četiri pobjede više od Škrljeva, ali sve ekipe iz donjeg dijela tablice će ekstremno “gristi”. Zato moramo odraditi posao maksimalno profesionalno, kako se ne bi doveli u nezavidnu situaciju. Nema govora o tome da ćemo birati utakmice ili nešto kalkulirati. Trebamo nastaviti započeti posao, jer do sada nemamo rezultatskog kiksa. Sve što trebali smo dobili i protiv ekipa iz donjeg doma tablice imamo omjer 2:0 - analizira Dželalija.

U nekoliko prethodnih kola iskristalizirala se grupa igrača (Nakić, Vraneš, Vuko i Vladović) koja igra u dobroj formi. Budući da Šibenka u zimskom prijelaznom roku nije dovela novog igrača na vanjskim pozicijama kojeg je trener tražio, ostaju unutarnje rezerve. A kada Dželalija pogleda na klupu ona nije preduga. Ipak, rezervi ima. Naročito u Šariću, Bašiću i Milekoviću, koji nikako da uhvate pravu formu:

‘Ne treba mi nikakav alibi!’

- Ne sumnjam u Šarića. On ove godine ima malo drugačiju ulogu. Njegov glavni zadatak je organizirati igru i razigrati ekipu. I jasno, dobro obrambeno reagirati. Puno veći upitnik je nad Bašićem i Milekovićem, oni nam moraju dati puno više. Trenutačno je najveća pažnja na njih dvojicu. Oni su ekstremno dobri šuteri i nisu zaboravili svoj posao. Na dobrom smo putu da u nastavku sezone oni kudikamo više pomognu ekipi. Istina, nismo doveli nikoga, a uz to smo ostali i bez Gulina, zbog ozljede. No, ja ne želim nikakav alibi - jasan je Dželalija.

A prva sljedeće je gostovanje na Gripama, u ponedjeljak u 20 sati:

- Još je dosta vremena do Splita, još ćemo ih analizirati. Držim da su kvalitetniji u odnosu na našu prvu utakmicu na Baldekinu. Iskreno, Split je za nas vrlo teška misija. Realnost Šibenke je da se što bolje suprotstavimo Alkaru i Osijeku, kako bismo uhvatili čim bolju startnu poziciju u trećem krugu lige - zaključio je Dželalija.

19. travanj 2024 00:34