StoryEditorOCM
KošarkaOpet isti protivnik

Gorica za kraj stare i početak nove godine: upitan nastup prvog centra Šibenke

Piše Krešimir Gulin
4. siječnja 2021. - 12:45

Košarkaši Šibenke prošlu godinu su završili porazom na gostovanju u Gorici, a novu otvaraju protiv istog suparnika u utorak. Dakako, utakmica odigrana u Velikoj Gorici bila je nadoknada odgođene još s početka prvenstva, dok je ova na Baldekinu redovno kolo.

Premda su Narančasti u Turopoplju nastupili s maksimalno skraćenom rotacijom i praktički samo jednim visokim igračem odveli su utakmicu u neizvjesnu završnicu. Doduše, bodovi su ostali na kontu domaćina (86:82), a Šibenčanima nisu baš pomogle ni neke sudačke odluke u finišu.

Nezadovoljan suđenjem bio je i trener Šibenke Dženan Rahimić, koji je isključen zbog dvije tehničke greške. Ipak, Rahimić će u utorak sjediti na klupi i voditi svoju momčad:

- Ne bih previše o suđenju. Ne kažem da bismo dobili u Gorici da nije bilo nesportske greške koju su sudili Freemanu, ali su nam oduzeli šansu da napravimo nešto više u zadnjem napadu. Najvažnije za nas je da smo pokazali kako se možemo nositi protiv ABA 2 ligaša. Jasno, nije bilo lako svih 40 minuta igrati na visokoj razini bez dubine i visokih igrača. Pozicije pod obručima hrabro je 'krpao' Bruno Solomun, no on je klasična 'četvorka'. Rekao sam momcima da nam je na našem parketu cilj ponoviti utakmicu iz Gorice, naravno uz činjenicu da pokušamo ispraviti neke greške koje smo radili u prethodnoj uzakmici s istim protivnikom. Plan nam je što duže biti 'unutra', pokušati uvesti utakmicu u egal završnicu i tu tražiti svoju šansu- kazao je Rahimić.

U Gorici on nije mogao računati na prvog centra Miliju Mikovića. Crnogorac je počeo lagano trčkarati, no pitanje je hoće li biti spreman za utakmicu u utorak. Sigurno neće zaigrati Gulin i Jurković, koji su tek započeli proces oporavka.

Pošto Šibenku čeka gust raspored u siječnju, postavlja se pitanje hoće li uprava kluba posegnuti za pojačanjima?

- Za sada nema ništa od novih igrača. Nama će najveći dobitak biti kada se svi ozlijeđeni vrate na parket- izjavio je trener Šibenke.

Utakmica Šibenka- Gorica igra se u utorak u 17 sati u dvorani na Baldekinu.

17. travanj 2024 01:03