StoryEditorOCM
KošarkaNBA VEČER

Dario Šarić ubacio 10 koševa u slavlju Phoenixa, još jedan Hrvat imao je zapaženu ulogu u svojoj momčadi

Piše Hina
30. prosinca 2020. - 10:01

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac ubacio je 12 koševa za LA Clipperse u pobjedi 124-101 protiv Minnesote, dok je Dario Šarić postigao 10 koševa u pobjedi Phoenixa protiv New Orleansa 111-86.

Nakon što su prije dva dana doživjeli težak poraz od Dallasa sa čak 51 koš razlike, LA Clippers su odigrali odličnu utakmicu porazivši Minnesota Timberwolvese sa 124-101.

Čak sedam igrača u redovima domaćeg sastava je upisalo dvoznamenkasti broj koševa, a najviše su zabili Lou Williams 20 koševa i pet asistencija, Paul George 18 i Serge Ibaka 16 uz osam skokova. Ivica Zubac je za 19 minuta ubacio 12 koševa uz četiri skoka i asistenciju.

Hrvatski košarkaš se nakon susreta osvrnuo na ružne vijesti koje su stizale iz njegove domovine.

"Grad koji je najviše pogođen (Petrinja) bio je uništen tijekom rata, a mjesto je u lošem stanju, puno starih zgrada i kuća," kazao je Zubac američkim medijima.

"Ljudi u Hrvatskoj su vrlo ponosni. Osjećam se kao da predstavljam cijelu zemlju, dolazeći iz malog mjesta," dodao je.

Njegovu igru protiv Minnesote pohvalio je suigrač Reggie Jackson koji je ubacio 11 koševa.

"Olakšao nam je svojom igrom. Zubac je iskoristio je što su niža momčad."

U redovima Minnesote najefikasniji su bili Dangelo Russell sa 22 koša, te Ricky Rubio sa 17 koševa i pet asistencija.

Pobjedu su ostvarili i Phoenix Sunsi porazivši New Orleans Pelicanse sa 111-86. Treća je to pobjeda Sunsa na startu sezone uz jedan poraz.

Zanimljivo, dva najbolja igrača Sunsa Chris Paul i Devin Booker odigrali su daleko od svojih najboljih predstava, a Sunsi su ipak slavili sa 25 koševa razlike.

"Bila je to prava momčadska igra, a ne jedan na jedan. Svakim danom igramo sve bolje," kazao je Mikal Bridges koji je ubacio 13 koševa uz sedam skokova.

Jae Crowder je bio najefikasniji sa 21 košem, dok je Cameron Johnson ubacio 18 koševa. Dario Šarić je u svom prvom nastupu sezone za 14 minuta ubacio 10 koševa za Sunse uz četiri skoka i asistenciju.

U redovima New Orleansa najfikasniji su bili Zion Williamson sa 20 koševa i Brandon Ingram sa 13 koševa, te po šest skokova i asistencija.

Najveće iznenađenje večeri bio je težak poraz doprvaka Miami Heat koji je na svom parketu izgubio čak 97-144 od Milwaukee Bucksa. 

Bucksi su "ubili" Heat sa čak 29 trica što je novi rekord lige. Dosadašnji je držao Houston sa 27 trica protiv Phoenixa u travnju 2019. Bucksima je do sada rekord bio 22 trice protiv Sacramenta iz 2018.

Zanimljivo, čak 12 igrača gostujućeg sastava zabilo je barem jednu tricu. Jedino to nije uspjelo Giannisu Antetokounmpu koji je imo skromnu večer sa svega devet koševa.

Šest trica je zabio Jrue Holiday za ukupno 24 koša, Khris Middelton je ubacio koš više, a Donte DiVincenzo 17 koševa uz pet trica. Kod domaćina najefikasniji su bili Tyler Herro sa 23 i Kendrick Nunn sa 15 koševa.

16. travanj 2024 06:19