StoryEditorOCM
OstaloDvodnevno druženje

Otvaranjem izložbe Olivere Vapske u šibenkoj gradskoj knjižnici počeli „Dani makedonske kulture u Šibeniku“

Piše šibenski.hr
3. listopada 2020. - 10:15

U organizaciji građanske nevladine Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta u petak i subotu, 2. i 3. listopada održavaju se „Dani makedonske kulture u Šibeniku“.

Manifestacija je otvorena u petak u 19 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ izložbom Olivere Vapske „Slika koja govori“, a kulturnom događaju je, uz predstavnike Grada Šibenika i članove Udruge Hrvatsko-makedonska tangenta prisustvovao i Nazif Xhaferi, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Sjeverne Makedonije u RH te Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Danas (subota) u 11 sati, u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ predviđeni su Književni razgovori, odnosno radni susret hrvatskih i makedonskih književnika, publicista i novinara kojemu će, kako je najavljeno, gostovati Renato Baretić, Ante Tomić i drugi. U 14 sati u Crnici (Bregovita 3.) je najavljeno gastronomsko druženje  nazvano „Makedonska gastronomija u šibenskom oboru“.

 „Dani makedonske kulture u Šibeniku“ završit će tradicionalnim poetsko-glazbenim susretom od 16 do 18 sati. Moderator će biti Nikola Urukalo.

18. travanj 2024 14:35