StoryEditorOCM
OstaloSve u isto vrijeme

Je li moralo biti baš tako: Zašto se u Šibeniku preklapaju ljetni programi?

19. srpnja 2018. - 14:34

Je li baš moralo biti tako – da ovo ljeto bude bogato kulturnim programima i prebogato kolizijama njihova održavanja?

Odgovor smo pokušali doznati najprije na mjerodavnom mjestu, u gradskoj upravi, uredu za društvene djelatnosti, ali VIP sekretarica nije imala volje komunicirati.

Htjeli smo pitati: zašto to nitko nije regulirao, zašto nema programske knjižice kao nekad, zašto... zašto???
VIP sekretarica samo mudro šuti. Il' prkelja svoje.

Pa, utoliko, evo s čime će se draga publika koja voli ići na koncerte i druge programe suočiti do konca srpnja.

I to samo u jednom segmentu, glazbeno-scenskom. No kako se radi o dobrim programima, koje bi svatko želio posjetiti, apostrofirali smo samo njih. Šteta je to veća jer, navodno, po zakonima fizike jedno tijelo ipak može biti tek na jednom mjestu.

Oni programi koje nećemo spomenuti, a događaju se u isto vrijeme, neka oproste: nema knjižice pa ne možemo znati baš sve podatke!

Dakle, sinoć smo s užitkom otvorili Festival Musica Appassionata, na tvrđavi Barone.

Danas, 19. srpnja, možete bogme lijepo birati: ili ćete na Off jazz@blues festival kod Sv. Frane, ili na Zvuke Krke slušati Đanija Stipaničeva i Renatu Sabljak i učiniti lijep izlet na Roški slap!

Ajde, 20. srpnja izgleda da vas čeka samo OFF festival, ali nije to sigurno. Bolje bismo – ponavljamo da utvrdimo gradivo – znali da ima kakav gradski program. Ali nema, pa se snalazite.

U subotu, 21. srpnja, opet birate: ili Musica Appassionata u 21 u klaustru Sv. Frane ili OFF festival – pazi sada – također uz Svetog Franu, samo s druge strane crkve!!! Srećom da OFF počinje kasnije, no da li dovoljno kasno da ne počnu tutnjati dok traje Henschel kvartet!?

Ili će imati policajca koji će regulirati "promet" na tom neveliku mjestu?

U nedjelju je na Sv. Mihovilu "Lado". Izgleda, bez konkurencije, kako mu i priliči. Premda, nije to namjera, nego čista slučajnost.
Prava sreća posjetitelje čeka u ponedjeljak, 23. srpnja!

Pa, ajde se ti odluči: ili za sigurno izniman program Plesnog festivala i balet Igora Kirova, u 21 sat na Sv. Mihovilu, ili ćeš u onu čarobnu šumu u Sokolarskom centru u Dubravi, na Komorni trio Crisostomo, također u 21 sat!!!

Onda danima nema sličnih programa, tek 31. kolovoza Musica Appassionata ima koncert Gitarskog kvarteta u Gospi Vanka Grada, a 7. kolovoza zatvara vrata koncertom Hathor Plectrum Quarteta... no o tom-potom.

I u šibenskom eteru oko najava kulturnih događanja vlada pravi kaos. Svatko reklamira svoje, a Šibenčani bi trebali imati računalo u glavi da sve to popamte i postave na svoje mjesto... premda bi i tada opet stajali u raskoraku između dva lijepa programa, dvije želje. Jedna će svakako ostati neutažena.

Na sva zvona reklamiramo Šibenik i njegove ljetne programe, a sve se čini da to polako ulazi u fazu kaosa.
 

19. travanj 2024 06:21