StoryEditorOCM
OstaloGolem uspjeh

Čak 11 učenika Glazbene škole Ivana Lukačića osvojilo nagrade: Doznajte tko su nadareni Šibenčani

Piše šibenski.hr
4. ožujka 2020. - 10:00

Učenici Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika sudjelovali su na 58. regionalnom natjecanju učenika glazbe i plesa u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga koje se prošloga vikenda održalo u Zadru i Imotskom i ostvarili su golem uspjeh.

Od ukupno 11 učenika koji su se natjecali u disciplinama truba, flauta i violončelo njih devetero dobilo je prvu nagradu, a dvoje drugu nagradu. Učenici koji su osvojili prvu nagradu ostvarili su pravo nastupa na državnom natjecanju koje će se održati u Zagrebu krajem ožujka i početkom travnja.

U disciplini truba prvu je nagradu dobio Ante Bumbak.

Prve nagrade u disciplini flauta ostvarile su Marta Miškić, Katarina Žaja, Laura Prpa i Lucija Barišić, a drugu nagradu Fran Tunuković i Ana Ivas.

U disciplini violončelo su prvu nagradu dobili Antea Čvorak, Lovre Tunuković, Katarina Mileta i Nina Lucia Perina.

Učenike su za natjecanje pripremili profesori Glazbene škole Ivana Lukačića: Živko Kocev, Ivana Šanić, Ruža Raguž Cukrov i Vanja Bošnjak, a za ovaj velik uspjeh učenika i škole zaslužne su i korepetitorice na klaviru, profesorice Gordana Pavić, Kristina Pešić, Jelena Barbača i Mirjana Erceg Runjić.

15. travanj 2024 00:44