StoryEditorOCM
Knjige‘Šibenik, grad književnosti‘

On line gostovanje putopjesnikinje Maje Klarić u ponedjeljak na Google Meetsu

Piše Šibenski.hr
26. prosinca 2020. - 14:17

U sklopu projekta “Šibenik, grad književnosti” financiranog novcem “Europskih snaga solidarnosti EU”, 28. prosinca u 18 sati gostuje Maja Klarić, šibenska književnica i putopjesnikinja.

Klarić će gostovati unutar aktivnosti “Književnici u gostima” on line, u skladu s erom epidemije koronavirusa, a bit će je moguće gledati I slušati putem Google Meetsa (https://meet.google.com/jgz-jfef-cmf), izvijestila je Danijela Grubišić, voditeljica projekta “Šibenik, grad književnosti”.

Projekt će potrajati do kraja siječnja naredne godine, a glavni partneri su Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik I Kulturna udruga Fotopoetika.

Do kraja razdoblja provedbe projekta predstoji organizirati komemoraciju za Ivu Brešana i postaviti otvorene knjižnice i klupe za čitanje na nekoliko mjesta na Šubićevcu. Do sada se je održala panel rasprava s temom odnosa grada i književnosti, gostovao je Aljoša Vuković, dječji pjesnik i međunarodno nagrađivani haiku poeta, naslikan je mural s likom Ive Brešana i održane su četiri radionice kritičkog čitanja.

Najnovije informacije u vezi projekta moguće je pronaći na mrežnoj stranici (https://sibenikgradknjizevnosti.com.hr/) ili Facebooku (https://www.facebook.com/sibenikgradknjizevnosti).

19. travanj 2024 22:27