StoryEditorOCM
Glava šotobracoNa čemu je Milanonović?

Poplavio i Prisidnik: Kako od poplave čuvaju zečji nasipi s njokama?

Piše Branimir Periša
8. listopada 2020. - 13:01
Sibenik, 260920. Na ulaz u podzemnu garazu na Poljani postavljene su vrece sa pijeskom u slucaju velikih kisa.Niksa Stipanicev/Cropix/Hanza Media

Bojin se da san zaražen viruson groznice zapadnoga Nila - žali se Bili Smo Uskoro satrvenin glason Dobroj Paroni i prebire po možđaniman kada ga je to i di moga ubosti opaki komarac. Nisu ga takli godinaman, bižu od njega u širokomen luku napadajući one lipše, slađe i mekše kože.

- Moca i sina! – prikrstila se Dobra Parona. U doba samo jednoga virusa na svitu, a to je korona, vi mi ode upadate s nikon nilskon groznicon! Kako vas samo nije sram! – uskobečila se prid njin. Na vas more jedino virus nilskoga konja, a pari mi se da vas drži već godinaman! - iznila mu je dijagnozu zadržavajući pogled na bokunu štumka prilivenog iz gaća koji vridni B.S. Uskoro nosa prid sebon.

Muča je, njušeći opojne pare šta su dopirale iz kužinice. Kuva se maništra i fažol… Mmmm! – someljerski je ocjenija i nadmašija samog sebe pogađajući da je temelj spize gnjat od pršuta starog dvi godine, a fažol je resta u skradinskomen zaleđu, oko Krkovića i Lađevaca…

-Je, fige! Da nije u Kanadi! – veselo je pociknila Dobra Parona pari da je zabila gol, na šta je ovi samo posprdno odgovorija kako je taman jako zaladilo, taman za zimsku spizu. Na to je Bili Smo Uskoro iz kantuna s jednakin tonon priklopija kako neće prižaliti šta jutros nije navuka kapot kratkih rukava, koliko je studeno.

Ćuteći jaku oporbu svomen jelovniku, rekla in je neka molaju, jerbo se udubila u analizu rezultata turističke sezone.
- Ja ću van na primjeru sa Kaprija sve reći o računici domaćega turizma - nudi El Tigre svoju verziju onoga šta Dobra Parona konta na bokunu karte. U kući gazde Slovenca koji iznajmljuje na crno, lituje Talijan. Slovenac je meštar za ribe i svako malo uvati dobar bokun. Talijan odma kupi ulov, vakumira ljoge i š njima u škrinju, dok ne dođe veza iz Italije i priproda ih zemljaku. Pa vi računajte!

- Šta bi ja računala, računaju Švicarci. Evo, čujen da će nan uzesti neke mlade stručnjake. Sram ih bilo, jodlere sa Alpa: nakon šta smo ih tolko reklamirali, oni nama nož u leđa! Već triset godina govorimo da bi mogli biti ka Švicarska da nisu svi protiv nas, ražestila se.

- Je, zainteresirani su za izum zečjih nasipa na Pojani i rješenje smrada od kolektora koji bi i dalje moga titrati cilin gradon i kada prohuja Aglomeracija. Vodovod će građaniman diliti mirisne boriće ka za aute, da nosu oko vrata! Sve to ravno je izumu švicarskoga brtulina, reka je El Tigre mrtvo ozbiljno.

- Na čemu ste vi? – pogledala ga je ozbiljno i pročitala mu kako bi Trampovo iracionalno ponašanje mogli uvjetovati eksperimentalni ljekovi protiv COVID-19 koje uzima.

- A na čemu je Milanović? Po tome, ima je koronu prije Trampa i korone, još od poplave u Gunji, kada je ljudiman reka da ih razumi, jerbo mu je pukla cijev od vode u kužini.

- Ma ke, ako je poplava u pitanju, onda je virus zapadnoga Nila. Prisidnik poplavljuje tolko da popuštaju zečji nasipi… - rekla je znalački.

- Zečji s njokama!? - samo je priupita B.S. Uskoro.

24. travanj 2024 12:36