StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava šotobraco

Nema svaki nogometni sudac kruva od žvižđanja, neki i pase dozovu

Piše Branimir Periša
31. listopada 2020. - 16:12

Dobra Parona rješava križaljku u teškoj bonaci svoga posla koji bi moga skroz propasti kada stegne zima. Uostalon, šta je brige: teke je oškrća, nikoga ne zapošljava osin sebe, niti plaća fit, jerbo je vlasnica betule, pa još uvik, s obziron na tegobna vrimena, more reć da posluje u izvanredno dobrin uvjetiman.
Boljeg posla od zadubljenosti u križaljku nema i otaj jon je intelektualni napor sasvin dobro doša da pribaci možđane na drugi teren od rasprava šta ih iz dana u dan nameću nježine virne mušterije.
- Brzo, drugo ime za zviždača! - zatražila je pomoć poslin duže šutnje. El Tigre se zamislija, pogleda u strop, pari da je gori zapisano, i onda odusta, uvjeren da je oto šira definicija koja ne more stati u jednu rič i kako je sastavljač križaljke sto posto nešto zabrlja.
- Ma kakvi zviždači! - upleja se Bili Smo Uskoro. Aj ti žviždi na niku društvenu nepravilnost ol' korupciju sa maskon priko lica? Nije te volja disati, kamo li šta drugo. A jopeta, ima judi sa različitin stiloviman žviždanja; neko ne more bez prstiju u justima, a kako će priko ote krpe na licu? Skidati je i svako malo alkoholon priko ruku? - objasnija je zašto zviždača nema, ali ne i ono šta je tražila njiova dobra i poštena gazdarica.
- A da se žvižđe sa onin svircon!? - počešala se po glavi i istoga trena svatila da je rekla glupost. Em jopeta ne moreš priko maske, em svirac raspršiva neviđeno puno aerosola…
- Uostalon, nema kruva od žvižđanja, osin ako čovik nije nogometni sudac! - zaključila je više uopće ne tražeći onu važnu rič za upisati pod okomito.
- E, nije to baš tako, uozbiljija se El Tigre. Jerbo, ovih je dana u nikomen redu za platiti račune ubiva vrime ćakulajući sa bivšin nogometnin sucon koji je bija jako dobar i tražen, jedino je ima nesriću šta, kada bi punija u svirac, odma bi se na terenu skupili svi pasi lutalice, a i oni koji imaju vlasnika. Nikome nego njemu, ka da je učaran!
Vrhunac je bija kada je na teren dokuleca haski, vukući na panciru kućicu za sobon. Taman je dotrča usrid odlučne akcije prid golon i tada su ga najlipše zamolili da se ostavi toga posla, ispriča in je El Tigre, poručujući na kraju Dobroj Paroni, da ukoliko u križaljki naiđe na pitanje 'životinja sa kućicon', poslin ovoga slobodno napiše 'haski' ol' pas, ovisno kolko triba slova.
Rekla mu je da je skroz lud, pa kada je tolko sveznajuć, neka reče šta misli, je li Prisidnik Milanović možda zviždač, nema veze šta je dija službene piramide vlasti!?
- Ma ke, on ne zviždi, jedino sviri! - odbacija je taku mogućnost. A bude li dobra, reći će jon zašto potajice planirana pomirba sa Plenkijon nije uspila, ima friške informacije.
- Zato šta Milanović nije moga odoliti: servira je premijeru za glavno jelo na večeri zakapanja ratnih sikira 'junačkoga zeca s njokama…'
- Di je oni bivši nogometni sudac sada!? Jedino me oštro piće more spasiti svega ovoga! - zavapija je B.S. Uskoro držeći se za glavu.
- Pa da žvižne i na to dotrči lipi berbardinac s onon bačvicon konjaka oko vrata...

20. travanj 2024 13:07