StoryEditorOCM
Spektarprotokolarna figura

Sad je doista došlo vrijeme! Milanović je potvrdio našu raniju tezu, predsjednika s još manjim ovlastima birajmo u Saboru

5. listopada 2020. - 09:27
Aktualni predsjednik u obavljanju važnog državničkog posla na Plešivici. Valjda iz vinograda neće izletjeti King KongMarko Todorov/Cropix

Mahnite izjave aktualnog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ponovo stavljaju u fokus pitanje - trebamo li birati predsjednika na izborima ili u Parlamentu, i što u tom slučaju treba napraviti s njegovim ovlastima.

Moram odmah reći kako sam u više navrata, neovisno o trenutnom podstanaru na Pantovčaku, iznosio stav kako prvog čovjeka Republike treba birati u Saboru, odrediti mu samo proceduralne funkcije (dakle smanjiti i postojeće ovlasti), i cijelu tu pompu i financijski svesti na mjeru primjerenu jednoj siromašnoj državi i društvu kao što je hrvatsko.

Dakle, nije ovaj tekst rezultat činjenice da na Pantovčaku boravi "Predsjednik s apetitom" koji će u trku za novi mandat krenuti sa sloganom "Paprčnjak i arambašići, nema kraja mojoj srići".

Iskustva drugih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:17