StoryEditor
Reflektoriskreno priznanje

Disleksija je za nju bila blagoslov, dugo joj je trebalo da nauči čitati. Kći Ume Thurman i Ethana Hawkea danas je uspješna mlada glumica

Piše Marija Čović
14. rujna 2020. - 19:29

Osim što je pokazala svoje glumačko umijeće u filmu "Mainstream” koji je režirala Gia Coppola, unuka slavnog oskarovca Francisa Forda, Maya Hawke je iskoristila i lijepo vrijeme tijekom venecijanskoga filmskog festivala da na plaži razotkrije i svoje tjelesne atribute.

Mlada glumica, manekenka i glazbenica "bućnula" se u vode lagune ne zamarajući se biranjem kupaćeg kostima, sasvim dobro joj je poslužilo i crno donje rublje. Dobar izgled i manekensku figuru Maya je naslijedila od slavne mame, glumice Ume Thurman, koja se, baš kao i njezina majka i baka, baronesa Nena von Schlebrügge i Birgit Holmquist, bavila manekenstvom.
Glumačke gene je Maya, pak, naslijedila od oboje roditelja, otac joj je glumac Ethan Hawke u čijem je obiteljskom stablu i slavni pisac Tennessee Williams.

On i Uma iz sedmogodišnjeg braka, osim 22-godišnje Maye, imaju i 18-godišnjeg sina Levona. Ethan iz drugog braka sa Ryan Shawhughes ima dvije kćerke, 12-godišnju Clementine i devetogodišnju Indianu, a Uma iz veze s financijašem Arpadom Bussonom također ima još jednu kćerku, osmogodišnju Lunu.

Punim imenom Maya Ray Thurman Hawke, mlada glumica je zbog disleksije imala problema u redovnoj školi dok se konačno nije upisala u Saint Ann's School, privatnu školu u newyorškom Brooklynu, u kojoj se potiče umjetnička kreativnost i ne ocjenjuju rezultati učenja. Usprkos svim problemima koje je izazivala, Maya za disleksiju kaže kako je bila jedan od "najvećih blagoslova” njezina života.

Gluma, manekenstvo, glazba

Kaže kako joj je dugo trebalo da nauči čitati i još uvijek ima ograničenja na tom području, ali naglašava kako je divna stvar u današnjem svijetu što se svima pružaju brojne opcije.

Školsko umjetničko okruženje i poticaj roditelja da istražuje nove mogućnosti, pogurali su Mayu prema glumi iako se najprije počela baviti manekenstvom.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Pohađala je i ljetne tečajeve kraljevske akademije dramskih umjetnosti u Londonu i poznati glumački studio Stelle Adler u New Yorku. Glumački debut ostvarila je u ulozi Jo March u BBC-jevoj mini seriji, adaptaciji klasika "Male žene” iz 2017. godine, a potom je dobila i ulogu Robin Buckley u trećoj sezoni uspješne Netflixove serije "Čudne stvari”. Prošle su je godine filmski gledatelji mogli vidjeti u ulozi Linde Kasabian u hitu Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu”.

Paralelno s glumačkom, Maya gradi i glazbenu karijeru, u kolovozu prošle godine objavila je prva dva singla, "To Love a Boy" and "Stay Open". Početkom ove godine održala je i nekoliko solo live izvedbi u New Yorku, a u ožujku je objavila singl "By Myself" i najavila album "Blush" s kojeg je drugi single, "Coverage", objavila u travnju. Prvobitno je bilo planirano da album "Blush" izađe 19. lipnja, ali je odgođen za 21. kolovoza zbog prosvjeda vezanih uz pokret "Crni životi su važni". U to je vrijeme Maya napisala kako osjeća da nije pravo vrijeme za samopromociju, nego za aktivizam, edukaciju i preispitivanje.

Ovoga kolovoza potvrdile su se i priče da je 22-godišnja glumica u vezi s 34-godišnjim kolegom Tomom Sturridgeom, bivšim zaručnikom glumice Sienne Miller s kojom ima osmogodišnju kćerku Marlowe. Kako će se njihova veza razvijati, nemoguće je predvidjeti, ali nema nikakve sumnje da je pred Mayom uzbudljiva glumačka karijera, a manekenstvo i glazba su dva zanimljiva dodatka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

08. ožujak 2021 01:38