StoryEditor
Moj apartmanHeart of Stone

Britanci u posebnom izdanju Lonely Planeta mogu čitati o otoku Braču, njegovoj povijesti i prirodnim ljepotama

Piše Milena Budimir
19. lipnja 2020. - 11:24
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Velika reportaža o otoku Braču objavljena je na 12 stranica u posebnom online izdanju britanskog Lonely Planeta, u kojem su objedinjene do sada neobjavljeni materijali o destinacijama diljem svijeta.

Reportažu Heart of Stone (Srce kamena) potpisuje Marcel Theroux, ugledni britanski spisatelj i autor popularnog romana "The Secret Books".

- Reportaža o otoku Braču još je jedna u nizu pozitivnih objava u inozemnim medijima i travel platformama koje, u ovim izazovnim vremenima, doprinose pozitivnoj afirmaciji Hrvatske na emitivnim tržištima. Objava u Lonely Planetu posebno nas veseli s obzirom na to da se radi o izdanju vodećega svjetskog brenda turističkih vodiča, čija web- stranica ima više od 17 milijuna mjesečnih posjeta - kazao nam je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Da će reportaža mnogim Britancima poslužiti kao inspiracija za planiranje posjeta Hrvatskoj, smatra Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji.

- Unatoč trenutnoj krizi, Britanci još uvijek maštaju o odmoru i inspiraciju traže u online sadržaju. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što će u posebnom izdanju Lonely Planeta čitati o otoku Braču, njegovoj povijesti i prirodnim ljepotama. Sigurna sam da će to dodatno afirmirati Hrvatsku kao šaroliku destinaciju s bogatom kulturnom baštinom, koju ne vrijedi imati samo na "listi želja", već se u nju redovito vraćati i svaki put iskusiti nešto novo i drugačije - rekla nam je Reić.

U reportaži je opisana bračka tradicija obrađivanja kamena, povijest pustinje Blaca i Zmajeve špilje, a kroz prekrasne fotografije predstavljene su i prirodne ljepote Brača poput Vidove gore i Zlatnog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 01:38