StoryEditorOCM
ShowbizVeliki posao

Poznati chef, koji je splitske ugostitelje nazvao redikulima, pozirao s Milanovićem. ‘Službeni predsjednički kušač!‘

Piše MOZAIK SD
3. lipnja 2023. - 15:12

Poznati splitski chef Mario Mandarić, koji bez dlake na jeziku kritizira svoje kolege, iznenadio je pratitelje na Instagramu objavom slike na kojoj pozira uz Zorana Milanovića.

"Veliki posao", napisao je Mario pored fotografije na kojoj obojica nose crna odijela. Nije trebalo dugo da se pojavi prvi komentar, i to od Frane Ridjana: "Službeni predsjednički kušač hrane i prvi istetovirani tako blizu predsjednika uz dopuštenje osiguranja".  Mario mu je brzo uzvratio "uz zamolbu* osiguranja". Potom je Mandarić objasnio kako je uopće došlo do susreta s predsjednikom Milanovićem. Na svoj Instagram story stavio je, naime, objavu od gradonačelnika Svete Nedelje, Daria Zurovca koji je otkrio o čemu se tu točno radilo.

Njih dvojica upoznali su se u showu "Ples sa zvijezdama" pa ga je Dario pozvao da u pratnji supruge Mateje prisustvuje Danima grada Svete Nedelje. Pozvao je i Franu Ridjana te Frana Lauša s kojima je isto sudjelovao u poznatom plesnom showu.

I Dario je objavio fotografije s predsjednikom koji ga je posjetio na njemu važan dan.

- Zahvaljujem predsjedniku Zoranu Milanoviću - Predsjedniku RH što nas je i ove godine posjetio povodom Dana grada Svete Nedelje, a posebno se zahvaljujem na upućenim riječima podrške. Uspjesi su rezultat zajedničkog truda i rada svih nas zajedno! - napisao je gradonačelnik.



Podsjetimo, pola godine prije svog 30. rođendana Mario se našao na Forbesovoj listi među 30 najutjecajnijih ljudi u Europi do 30 godina. Pobornik je "zero waste" koncepta, što znači da se protivi bacanju ostataka hrane, smatra da se i od njih može napraviti odlično jelo, pa je tako u Engleskoj pokrenuo projekt Food Waste Awareness, kojim se hrane beskućnici i doniraju novci, zbog kojeg je i dospio na Forbesovu listu.

Na pitanje naše novinarke što misli o splitskoj gastro sceni, nedavno je kazao:

- Nema kruva u Splitu! Ima par restorana koji nešto pokušavaju napravit i koji su dobri u svojoj branši, al‘ samo ih je par. Većina vlasnika restorana u Splitu su redikuli. Il‘ nisu zaradili pare u ugostiteljstvu, il‘ su naslijedili lovu od ćaće pa odlučili otvorit restoran, il‘ su došli iz nekog drugog biznisa pa ga otvorili s ciljem da zarade lovu. Pravi restoran se ne otvara s ciljen da zaradiš lovu, nego s ciljem da nešto postigneš, da postane samoodrživ, pa da bi ti na kraju donosija i lovu. U Splitu svi idu na pare!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:38