StoryEditorOCM
Showbizglazbena diva

Ovo su najpoznatiji hitovi rock‘n‘roll bake Tine Turner, koji je vama najviše prirastao srcu?

Piše Scena SD
24. svibnja 2023. - 22:46

Tina Turner proslavila se s Ikeom, ali tek su je solo vode dovele do prestižne titule rock‘n‘roll bake, piše Jutarnji list. U svojoj karijeri proizvela je pregršt hitova, a mi vam donosimo one najpoznatije.

Tina Turner - We Don’t Need Another Hero (Thunderdome) (1985.)

Singl koji se kao soundtrack pojavljuje u filmu Pobjesnjeli Max 3 bila je 80-ih, a i dan danas je, veliki hit.

Tina Turner - Let’s Stay Together (1983.)

Ponovni Tinin povratak na scenu počinje 1983. godine obradom pjesme ‘Let‘s Stay Together‘ Ala Greena koja postaje hit diljem Europe.

Tina Turner – GoldenEye (1995.)

Tema iz filma James Bond bila je prekretnica za Tinu. Nakon uspjeha Tininog biografskog filma "What‘s Love Got to Do With It" iz 1993. godine, nominiranog za Oscara, producenti Bonda pozvali su je za debi Piercea Brosnana kao Agenta 007.

Tina Turner – Acid Queen (1976.)

Nakon uloge u filmskoj rock operi "Tommy" skupine The Who u kojoj igra ulogu Acid Queen - uslijedio je njezin istoimeni album kao i ovaj hit.

Tina Turner – Private Dancer (1984.)

Ovo je pjesma koju je 1984. proslavila Tina Turner. No prvo ju je snimio britanski rock sastav Dire Straits, a napisao ju je glavni vokal grupe Mark Knopfler. Objavljena kao peti singl s istoimenog Tininog albuma, pjesma je dosegla sedmo mjesto na US Billboard Hot 100 i treće mjesto na US R&B ljestvici.

Eros Ramazzotti i Tina Turner - Cose della vita (1997.)

Zajedno s talijanskim pjevačem Erosom Ramazzottijem 1997. godine izdaje duet "Cose Della Vita - Can‘t Stop Thinking of You" za koji je i napisala tekst na engleskom jeziku. Pjesma je bila veliki europski hit.

Ike i Tina Turner – River Deep – Mountain High (1966.)

Tina je postigla uspjeh s Ikeom 1960. godine, a jedno od remek-djela pop muzike došlo je šest godina kasnije kada je producent Phil Spector zatražio da radi s njom te je okupio kompletan orkestar i zbor kako bi stvorio svoj čuveni zid zvuka.

Pjesma je završila na trećem mjestu u Velikoj Britaniji, ali je propala u SAD-u.

Ike i Tina Turner – Proud Mary (1971.)

Nakon što je ova pjesma postala hit Credence Clearwater Revivala 1969. godine, Ike i Tina su country-rock verziju transformirali u eksplozivnu i epsku funk odu slobodi.

Pjesma je ostavila dojam na obožavatelje američke muzike, a dosegla je četvrto mjesto Billboardove liste i osvojila nagradu Grammy.

Ike i Tina Turner – Nutbush City Limits (1973.)

U stihovima ove pjesme ovjekovječen je njezin rodni grad u Tennessee. Vesela melodija bila je nostalgična uspomena iz njenog razornog djetinjstva, tijekom kojeg je provela neko vrijeme s obitelji berući pamuk.

Tri godine nakon ovog hita, Tina je napustila Ikea nakon što je pretrpjela godine njegovog zlostavljanja.

Tina Turner – What’s Love Got to Do With It (1984.)

Poklonici rada Tine Turner iz 60-ih i 70-ih razumljivo se bore s njezinim kasnijim opusom: no ova pjesma definitivno je Tinu učinila solo superzvijezdom.

Napisali su je Terry Britten i Graham Lyle, a Tini se u početku nije svidjela, rekavši da je prelagana.

Međutim, pristala ju je snimiti - ako bi to mogla da uradi na svoj način, "nasilno, s gravitacijom i sirovim emocijama". Upalilo je - njena prkosna izvedba, praćena spotom u kojem se vidi kako korača ulicama New Yorka u traperu i crnoj koži, donijela joj je jedini američki solo broj jedan i osvojila rekord godine na Grammyju.

Umorna u stihovima, prkosna u refrenu, ona u potpunosti nastanjuje cinizam stihova: to je njezina tematska pjesma s razlogom.

Tina Turner –The Best (1989)

Ova pjesma je prvobitno napisana za Bonnie Tyler, ali je bila samo omanji hit 1988. godine. Naredne godine Tina je dodala dodatnu vokalnu snagu i novu soft rock produkciju - i pjesma je postala jedna od definirajućih himni desetljeća

Hit "The Best" našao se u brojnim reklamama, uključujući reklamu za Pepsi u kojoj se pojavljuje i sama Tina, a poznata je i kao pjesma iz HRT-ove emisije ‘Kućni ljubimci‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:00