StoryEditorOCM
ShowbizIZ PRVE RUKE

Albina je bila u hrvatskom žiriju na Eurosongu, otkriva kako se glasuje, treba li izbaciti žiri! Evo što kaže za Let3

Piše Scena SD
17. svibnja 2023. - 11:56

Splićanka Albina, koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2021. u Rotterdamu s pjesmom "Tick Tock" ove godineje  bila u stručnom žiriju Hrvatske, koji je ocjenjivao izvedene skladne u Liverpoolu u finalu velikog spektakla, o kojemu se danima piše i raspreda.

Posebno o onoj najspornijoj stavci, ima li smisla da o pobjedniku Eurosonga odlučuju članovi ocjenjivačkih sudova, a ne sama publika, budući je u finalu bilo evidentno koliko su razlike u ukusu i guštu tih dvaju tijela goleme.

Albina je sjedila u hrvatskom žiriju zajedno s pjevačem Damirom Kedžom, producentom Nikšom Bratošem, skladateljem Branimirom Mihaljevićem i glazbenica Jelena Balent, te je za net.hr otkrila kako je izgledao proces ocjenjivanja.

"Poprilično je opuštena atmosfera. Naravno da postoje neki uvjeti i pravila, ali osjećali smo se domaće i bilo mi je ugodno. S obzirom na to da svatko ima svoj listić, onda svatko glasa po nekim subjektivnim doživljajima. Naravno, pokušavaš biti objektivan generalno, ali u konačni smo svi glasali onako kako smo mislili da je najbolje i nema tu dogovaranja. Samo smo prokomentirali i vidjeli koje su nam se točke poklapale, a koje ne i to je to" - ispričala je Albina.


Splićanka se te 2021. godine nakon nastupa u Rotterdam Ahoyu u prvoj polufinalnoj večeri, nije uspjela plasirati u finale, premda je domaća javnost vjerovala u njezinu pjesmu i očekivala punoviše.

"Tick-Tock" je, makar u Hrvatskoj, postao hit i držao prvo mjesto ljestvice HR Top 40, te Albinu učinio prepoznatljivim glazbenim licem na estradi.

Na pitanje tko bi trebao odlučiti o pobjedniku Eurosonga, žiri ili publika, Albina je odgovorila:

"Mislim da je taj balans uvijek potreban i da ljudi iz struke komentiraju, odnosno ocjenjuju te nastupe i da tu bude raspon različitih generacija i ukusa. Naravno da je publika ta koja je u konačnici važnija tako da bi možda trebao biti veći postotak same publike. Osobno mislim da bi publika trebala imati tu zadnju riječ, ali svakako mislim da bi žiri trebao ostati tu, ali do neke mjere!".

Za Let3 je imala samo pohvale.

Što se tiče Leta 3, Albina za njih ima samo riječi hvale.

"Vjerujem da su mogli dobiti još koji bod više od žirija, ali to je dosta i stvar toga tko sjedi u žiriju, neki malo i subjektivni doživljaji, ali u konačnici je najbitnije da je publika rekla svoje. Publici su se naši predstavnici svidjeli i mislim da je to najbolja povratna informacija", zaključila je Albina za net.hr.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:34