StoryEditorOCM

Početak godine u znaku najboljih slalomaša svijeta

Piše Promo
3. siječnja 2020. - 14:35

Prvih dana siječnja, dok još živi u blagdanskom ozračju, Zagreb će ugostiti neke od najboljih skijaša današnjice kojima je Snow Queen Trophy visoko na ljestvici omiljenih skijaških utrka FIS Svjetskog skupa.

Skijaške utrke Snježna kraljica (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, koje se organiziraju od 2005. godine, održavaju se od 4. do 7. siječnja 2020. godine. Zagrebačko će Sljeme po četrnaesti put ugostiti žensku, a jedanaesti put mušku utrku Audi FIS Svjetskog kupa.

Na skijaško natjecanje na Sljemenu, čiji obronci sežu do neposredne blizine samog središta grada, očekuje se dolazak oko 200 najboljih slalomašica i slalomaša iz 25 zemalja, a s njima i više od 400 članova njihovih ekipa. Snježna kraljica započinje 4. siječnja navečer javnim izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. S obzirom na blagdansku atmosferu u gradu te zabavu koja je prati, to je izvlačenje samo po sebi atrakcija za skijaše, ali i za Zagrepčane i njihove goste. Sljedećega dana održava se na Sljemenu utrka slalomašica, a u večernjim se satima u središtu grada izvlači redoslijed za mušku utrku u nedjelju 6. siječnja.

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji i sjajnoj atmosferi oba natjecateljska dana na skijalištu, ali i u gradu, zagrebačke su skijaške utrke omiljene među navijačima i publikom.

Ugled sljemenskih utrka potvrđuje i to što su uvrštene u Club 5+ Ski Classics kojem pripadaju najbolji tradicionalni organizatori utrka Svjetskog kupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:46