StoryEditorOCM

SANACIJA obaleŽupanijska lučka uprava Zadar započela radove u Bibinjama i Ražancu vrijedne preko 1,4 milijuna eura

Piše Zadarski.hr
12. ožujka 2024. - 09:07

Županijska lučka uprava Zadar trenutno provodi radove na sanaciju dijela obalnog pojasa luke Bibinje-uvala Jaz. Područje zahvata je obalni prostor koji obuhvaća dio glavnog i sekundarnog lukobrana te dio jugozapadnog zida obale uz glavni lukobran.

Sanacija je bila neophodna zbog podlokavanja po čitavoj dužini podmorskog dijela glavnog lukobrana, dok su na sekundarnom lukobranu zabilježena značajna oštećenja u samom korijenu gdje se ujedno odvija i kolni promet. Također potrebno je nadohraniti obrambeni kamenomet, koji je uslijed djelovanja valova izgubio znatan sloj kamene mase.

Radove izvodi tvrtka Minigradnja d.o.o. Vodice, dok vrijednost istih iznosi 470.478,87 eura.

image

Sanacija glavnog lukobrana i gata u luci Ražanac

U tijeku su i radovi na sanaciji glavnog lukobrana duljine cca 75 m te gata duljine 30 metara u luci Ražanac. Sanacija je bila neophodna zbog oštećenja na podmorskom zidu u kontaktu s dnom gdje je nastao niz podlokavanja i kaverni, na kamenu nadmorskog dijela, poklopnicama i kamenom opločenju partera, parapetnom kamenom zidu, a i sam trup lukobrana ispuhan je na nekim mjestima tako da more struji kroz njega unatoč školjeri i podmorskim zidovima.

Vrijednost projekta iznosi 963.841,41 eur, a radove na istom izvodi zajednica ponuditelja Stipčević d.o.o. Zadar i Kali gradnja d.o.o. Kali.

27. travanj 2024 08:38