StoryEditorOCM

radovi u luciJadrolinija ukinula rezervacije za vozila na trajektu Trpanj-Ploče, gužve izazvale negodovanja vozača

Piše Gabrijela Bijelić
13. srpnja 2021. - 08:35

Iz Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije potvrdili su nam informaciju iz "Jadrolinije" da se zbog radova u pelješkoj luci ne može rezervirati mjesto za vozilo na trajektu koji plovi na pruzi Trpanj - Ploče.

- U tijeku su radovi na rekonstrukciji i dogradnji luke u Trpnju. S obzirom na ograničenu površinu, nije moguće organizirati čekanje na ukrcaj na trajekt na način da se osiguraju odvojene kolone za vozila koja imaju rezervaciju mjesta i ona koja to nemaju. Za osiguravanje ukrcaja vozila s rezervacijom bilo je potrebno iz kolone izdvojiti putnike čija vozila nisu imala zajamčeno mjesto na palubi i zadržati ih na vrlo ograničenom prostoru, jer su se oni tek na kraju ukrcavali - navode iz regionalne institucije i dodaju:

- Sve navedeno je izazivalo je gužve i negodovanja vozača koji nisu imali rezervaciju mjesta na trajektu, a poslijedično i usporavanje ukrcaja. Stoga je od "Jadrolinije" zatraženo da se ukine mogućnost rezervacije na trajektu "Mljet" za isplovljavanja iz Trpnja. Nakon završetka rekonstrukcije luke na raspolaganju će biti veći broj mjesta za čekanje, pa će se tada razmotriti mogućnost ponovnog uvođenja spomenute rezervacije.

U županijskoj vlasti radove na tom dijelu Pelješca ističu kao jedan od ključnih projekata lučke infrastrukture, a njihov završetak se očekuje oko 15. rujna.

Vrijednost zahvata je 16,5 milijuna kuna, novac je u potpunosti osiguran, a nakon prve dvije faze "izišlo se iz mora", te je u svibnju najavljeno kako će se preostali dio tiših radova nastaviti i tijekom ljeta, bez ometanja turističke sezone.

18. travanj 2024 07:27