StoryEditorOCM

odobrene koncesijeBrodari mogu trljati ruke: evo tko je dobio milijunske poslove prijevoza posjetitelja u Nacionalnom parku ‘Krka‘

Piše Toni Veljača/Šibenski
3. lipnja 2023. - 11:56

U prosincu prošle godine Javna ustanova Nacionalni park Krka raspisala je javni natječaj vrijedan 1.592.673,70 eura za usluge prijevoza brodovima na relaciji Skradin – Skradinski buk – Skradin u 2023. godini.

Natječajem su se tražile dvije usluge, odnosno ponuditelji koji bi pružali usluge prijevoza posjetitelja brodovima kapaciteta od 120 do 180 putnika, te tvrtke koje bi omogućile prijevoz posjetitelja brodovima kapaciteta od 181 do 300 putnika.

Šest mjeseci nakon raspisanog natječaja stigla je i službena potvrda tko je dobio milijunski vrijednu koncesiju. Naime, na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske donijeta je odluka o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Javne ustanove Nacionalni park Krka za sklapanje ugovora s ponuditeljima.

Naglasimo kako su na adresu Javne ustanove pristigle ukupno četiri ponude, od čega su dvije u startu odbijene, zbog, kako se navodi u dokumentu objavljenom na službenim stranicama Vlade, nepravilnosti i neekonomske isplativosti.

Odlukom Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Krka iz ožujka ove godine, a koju je Vlada RH danas potvrdila, za prvu uslugu, u iznosu od 697.966,25 eura s uključenim PDV-om prihvaćena je zajednica ponuditelja ribarsko-uslužnog obrta "BISERNA" iz Vodica te tvrtke NEDICA d.o.o iz Jasenica.

Za prijevoz brodom kapaciteta od 181 do 300 putnika, posao vrijedan 842.925,00 eura s uključenim PDV-om su dobile tvrtke TOP DECK d.o.o iz Lozovca te ugostiteljsko turistički obrt "DANICA" iz Skradina.

Za kraj dodajmo kako odluka Vlade na snagu stupa odmah, te da će odabrane ponude u potpunosti financirati Javna Ustanova Nacionalni park Krka.

19. travanj 2024 09:01