StoryEditorOCM

eko akcijaRonioci iz mora na Čiovu izvlačili otpad: ‘Drago nam je da se svijest kod ljudi ipak mijenja‘

Piše OM
30. travnja 2024. - 13:23

Stotine kilograma raznog otpada, od automobilskih guma do stakla plastike pa čak i sanitarija iz preuređenih WC-a izvuklo je iz mora na Čiovu stotinjak ronilaca iz Trogira, Vukovara, Osijeka, Mostara, Podstrane, članova JVP Split i HRM-a.

Eko akcija Trogir 2024. provedena je u organizaciji Turističke zajednice grada Trogira, Grada Trogira i tvrtke Seastorm Rentatal, a u suorganizaciji hotela Brown Beach House’. Očistili su podmorje od zapadnog dijela čiovske rive do lučice Banj na istočnom dijelu Čiova. Raznorazni otpad, među kojim su dominirale automobilske gume, staklo, plastika, te sanitarije odloženi su u dvije baje za krupni otpad koje je ustupila komunalna tvrtka Trogir holding, piše Gorgonija.com.

Marin Piveta, direktor TZ Trogir kazao je da su ekološke akcije među prioritetima u njihovom programu rada s obzirom da je Trogir atraktivna turistička destinacija s epitetom UNESCO-ova grada.

U akciji je sudjelovao i profesionalni ronioc Franik Nadilo, u ime tvrtke Seastorm Rentatal.

 - Zadovoljni smo odazivom kolega iz prijateljskih ronilačkih klubova. Iako smo našli razni otpad, drago mi je što se u odnosu na lani ekološka svijest Trogirana ipak mijenja na bolje. Zato nam je u planu da ove akcije postanu tradicionalne pa ćemo sljedeću akciju organizirati odmah nakon ljeta - najavljuje Nadilo.

24. svibanj 2024 06:20