StoryEditorOCM

Još jedan dan malostonske kamenicePravac Mali Ston i Brijesta, bit će zabavno i ukusno: Poznat je datum i vrijeme degustacije omiljenih školjki, vjesnica proljeća!

Piše DV
21. veljače 2024. - 13:00

Iz Turističke zajednice Stona najavljuju omiljenu proljetnu manifestaciju koja svake godine privlači sve više sladokusaca, a ima i humanitarni karakter:

- Malostonska kamenica jedan je od najvažnijih aduta gastronomije Pelješca, a zbog svog okusa i kvalitete poznata je i puno šire. Dosadašnjim iskustvom u organizaciji manifestacije na jednoj lokaciji pokazalo se da izlazimo iz okvira održive manifestacije zbog velikog broja posjetitelja. Udruga Stonski školjkari, iako nimalo jednostavno, uspjela je da prezentaciju malostonske kamenice organiziraju isti dan, u Malom Stonu i Brijesti čime ćemo disperzirali veliki broj posjetitelja na dvije lokacije - stoji u pozivu.

image

I ove godine popularni Dan malostonske kamenice

- Dana, 16. ožujka 2024. godine od 11 sati manifestacija će se održati na rivi u Malom Stonu i Brijesti, a program uključuje degustaciju malostonske kamenice na brodovima i maunama školjkara, uz vrhunska pelješka vina, zvukove dalmatinske pjesme i nastupe lokalnih kulturno umjetničkih društava (Glazba Ston i folklorna skupina Poloneza) pružamo priliku posjetiteljima da osim gastronomske, upoznaju i drugu stranu Pelješca – onu tradicionalnu - najavljuju iz Turističke azjednice Stona. Dodaju kako će Udruge Liga protiv raka i Djeca Pelješca izlagati svoje proizvode u humanitarne svrhe, dok će se u ugostiteljskim objektima Stona, Malog Stona, Kobaša, Broca i Hodilja nuditi cijela paleta peljeških okusa.

- Dan malostonske kamenice samo je jedna od karika u lancu kojim se ova namirnica nastoji promovirati u gastronomskom i turističkom smislu kako bi dobila mjesto koje zaslužuje! Cidimo se u ožujku! - pozivaju iz stonske TZ brojne ljubitelje kamenica.

28. travanj 2024 19:08