StoryEditorOCM

dom na moruBiste li proveli tri godine u komadu na luksuznom kruzeru? Objavljena cijena najdužeg krstarenja oko svijeta

Piše M. I.
6. ožujka 2023. - 11:42

Imate vremena i novaca, pa zašto ne obići svijet kruzerom? Tako otprilike zvuči poziv kompanije Life at Sea Cruises koja organizira trogodišnje (!) putovanje brodom MV Gemini. Brod isplovljava iz Istanbula 1. studenog ove godine, a putovanje od 130 tisuća nautičkih milja košta 30 tisuća dolara po osobi godišnje, piše CNN.

Plan je obići 375 luka diljem svijeta, posjećujući 135 zemalja i svih sedam kontinenata. Između ostalog, putnici će vidjeti Rio de Janeiro, indijskog Taj Mahal, do meksički Chichen Itze, piramide u Gizi, Machu Picchu, Velikog kineski zid, te još niz svjetskih zanimljivosti.

image

MV Gemini

CNN

Brod se trenutno dotjeruje za trogodišnje putovanje, a inače, ima 400 kabina, s prostorom za do 1074 putnika. Ideja je da putnici i rade tijekom putovanja, pa će osim restorana, teretana, fitnes dvorana i raznih zabavnih sadržaja, kruzer imati male poslovne centre, urede, knjižnice, co-working prostore i slično, s besplatnim i brzim wi-fijem. Tu je i bolnica koja će biti stalno na raspolagfanju putnicima.

Putnici koji se odluče na ovakav trogodišnji život, moraju uplatiti za sve tri godine putovanja. Dopušteni su im posjeti na brodu.

Ideja je imati dom daleko od doma, ali na moru, poručuju iz tvrtke.

25. travanj 2024 04:43