StoryEditorOCM

BITKa POD JEDRIMAAlec Cvinar i Damir Bulić studentski su prvaci Hrvatske: ‘Iako smo svi godinama u jedrenju, nastup u Laser Stratosu bila nam je novost‘

Piše Tonči Vlašić/DV
22. studenog 2021. - 10:24
Damir Bulić i Alec Cvinar (Sveučilište u Dubrovniku) - studentski prvaci Hrvatske u klasi Laser StratosKineziološki Fakultet Sveučilišta U Zagrebu

Alec Cvinar i Damir Bulić, jedriličari Orsana, ovaj put u 'dresu' Sveučilišta u Dubrovniku, ostvarili su uspjeh na prvom studentskom državnom prvenstvu. Nakon pet jedrenja, nije bilo boljih od Dubrovčana u klasi Laser Stratos.

Prvo studentsko državno prvenstvo održano je u Puli, u organizaciji domaćeg kluba, Uljanika, te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

- Ostvarila se dugogodišnja želja Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, te je napokon održano prvenstvo. Zbog bolesti su otpale dvije posade, te nas je nastupilo osam. Iako je na prvom mjestu bilo druženje, kraj je jedriličarske sezone, na moru je bila 'bitka', a društvo je bilo više nego zanimljivo – istaknuo je Cvinar.

Dubrovčanima su konkurenti između ostalog bili braća Gašpić, Bruno koji je bio četvrti na Svjetskom juniorskom prvenstvu, te stariji Stipe, koji je europski prvak u radialu. Zatim Ursula Balas i Nika Manestar iz Crikvenice, koje su među deset najboljih u svIjetu u klasi Laser 4.7, Balas je osvajala medalje na prvenstvima Europe... Zatim Paolo Grgorinić iz Pule, koji je bio među deset najboljih optimista svijeta.

- Iako smo svi godinama u jedrenju, svima nam je nastup u Laser Stratosu za dvojac bila novost, i zbog toga je bilo itekako zanimljivo kako će se tko snaći. Prvo dana nije bilo vjetra, ali poslije jest, te je održano pet jedrenja – dodao je Cvinar, koji je skupa s Bulićem bio i na pobjedničkom postolju državnog prvenstva 2017. u laseru Standard. Cvinar je tad bio prvak, obranio je naslov, a Bulić doprvak.

Cvinar je danas hrvatski reprezentativac u laseru. U 2021. godini bio je sudionik Europskog prvenstva u Varni i Svjetskog prvenstva u Barceloni...

16. travanj 2024 23:48