StoryEditor
Životgala revija

Vrhunac spektakularne večeri u Spaladiumu: poznate Splićanke zablistale u ulogama modela, Šušnjara pozirala u vjenčanici

25. siječnja 2020. - 22:54
Joško Šupić/Hanza Media

Gala-modna revija humanitarnog karaktera bila je vrhunac sedmog po redu sajma vjenčanja Wedding Day u Spaladium Areni.

Riječ je o najvećem regionalnom sajmu tematski vezanom za svadbene svečanosti, kojemu je odnedavno pripojen i Beaty Expo - sajam ljepote, pa je tako modni događaj započeo performanceom make-up artista, da bi uslijedilo središnje modno zbivanje.

- Molim jedan jaki pljesak, u finalu smo! - prigodno je brojnu nazočnu publiku, aludirajući na rukometne uspjehe reprezentacije Hrvatske, večeras animirala voditeljica happeninga Edita Lučić, dugovječna na WD-u uz bok kolegi-voditelju Denisu Šabiću.

Najprije je predstavljen - parfem, i to onaj domaći naziva "Nuša Gold" iz radionice kreativne Višnje Žužul, a "prošetale" su ga pjevačica Ivana Orlić i model te bivša missica Dora Vukušić uz potporu malenog Oskara, inače unučića prerano preminule splitske dizajnerice stare garde, Branke Vukušić.

Uslijedila je odmah najveća poslastica večeri: glazbeni nastup pjevačice grupe Magazin, Andree Šušnjare, koja je - odjevena u vjenčanicu - vrlo motivirano podigla publiku na noge i pjesmom obilježila izlaz haljina Glamour Sposa, kuće sa tradicijom vjenčanih oprava dugu čak sedamnaest godina...

Potom je pistu zauzela kuća Brakus Sposa, vodeća na području susjedne nam Bosne i Hercegovine, sa bogatom plejadom haljina za vjenčanj aiz svoje ponude. Uslijedila je dražesna dječja revija sa prijedlozima za djevojčice i dječake iz Coco Kidsa, a nosile su je i malene kćeri poznatog pjevača Jole Čaglja, te oduševile nazočne koji su dupkom ispunili prostor uokolo piste unutar Spaladiuma.VIP-revija, naime ona u kojoj su poznate osobe iz javnog života nosile haljine, bila je također zapažena; u ulozi modela izvrsno su se snašle Dina Levačić, sestre Zaninovć, novinarka HTV-a Regina Zubanović (s kćerima), pjevačica Helena Gudelj, poduzetnica i čuvena nositeljica antologijskih Golih vijesti Gianna Apostolski, novinar HTV-a i dizajner Šime Kovačević, glumica Petra Kraljev i drugi.

Izlaz spomenutoga Kovačevića ispred brenda No7 također je bio intrigantan; Šime je mnoštvo krojeva i printeva objedinio u istom modnom nastupu, među prvima najavivši šareno proljeće pred nama...

Dubrovkinja, sjajna Džemila Dilberović (LelleDesign) ostala je dosljedna svojoj blistavoj, elegantnoj modi i prepoznaljivom autorskom rukopisu, dok je sve ugodno izneadila darovita Sinjanka Ivana Cvrlje svojim kreativnim prijedlozma.

Modni izlaz brenda Duchess iza kojega stoje poduzetnica Snježana Mehun i mladi Antun Tin Brišar, a kojega je proslavila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović bio je prava atrakcija i pokazao kako dvojac Mehun-Brišar gazi prema još jednoj rasprodanoj sezoni.

Škola primijenjenih umjetnosti iz Splita u fuziji s mladim nadama iz Zadra također je bila zapažena sa svojim kreacijama florealnog predznaka, dok je vetaranka Gordana Radić bila dobra kako smo već od nje navikli.

Mlada Lea Ilić (Issa) pobudila je pozornost vještom uporabom atipičnih materijala u službi nosive mode, dok je za kraj ostavljen modni izlaz Ivone Glavaš (Anovi) nakon prezentacije rublja iz Lunarije.

Poslastica, ne samo za kraj nego tijekom cijelog trajanja skoro dvosatne revije u sklopu Wedding Day-a, kojoj je prethodila prodaja slastica s prihodom namijenjenom udruzi Anđeli iz Splita.

Izdvojeno

22. srpanj 2020 06:55