StoryEditor

Slatko ili bizarno? Otac pumpa grudi da bi mogao dojiti sinčića

Piše PSD.
3. rujna 2009. - 10:57

Ragnar Bengtsson, 26-godišnji student ekonomije iz Stockholma odlučio se na kontroverznu "terapiju": svakog dana pumpicom si stimulira grudi, ne bi li ih potaknuo na proizvodnju mlijeka. Želja mu je, naime, dojiti svog 2-godišnjeg sinčića.

Vjeruje da će se na taj način još više zbližiti sa svojim potomkom te isto omogućiti strpljivim očevima diljem svijeta.

Mišljenja stručnjaka su podijeljenja: dok neki vjeruju da bi Ragnar mogao uspjeti, drugi upozoravaju kako žene počinju proizvoditi mlijeko tek nakon višemjesečne izloženosti visokim dozama estrogena. 

Premda su zabilježeni slučajevi muškaraca kojima bi nakon hormonske terapije znalo poteći par kapi mlijeka, Bengtssonne namjerava koristiti kemikalije - oslanja se na tretmane pumpicom, no morat će biti redovit.

To znači da se pumpicu koristiti i u javnosti, osobito na fakultetu, gdje dobar dio dana provede na predavanjima. Pozornost koju će izazvati ne brine ga.

- Svejedno mi je hoće li ih taj prizor uzrujati. Bude li ih smetalo, to je njihov problem. Vjerujem da sve što nije štetno treba isprobati - kazao je te poručio kako smatra da će njegov primijer pružiti muškarcima do sada neviđenu mogućnost da se zbliže s djecom već u prvim mjesecima života.

Proizveo on mlijeko ili ne, komentirala je profesorica endokrinologije na institutu Karolinska, Sigbritt Werner, s djetetom će se, noseći ga na grudima, bez sumnje zbližiti. Djeca, istaknula je, instiktivno znaju da grudi imaju dvojaku ulogu: hraniti ih i grijati, čime se stvara veza između bebe i roditelja.

t.s., foto: the local, bildtext

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

08. ožujak 2021 01:56