StoryEditorOCM
ŽivotSAD SE SAZNALO

Putin i Berlusconi su se i privatno družili dugi niz godina: ‘Doživio sam šok. Sakrio sam se iza stabla i povratio‘

Piše MOZAIK SD
7. svibnja 2024. - 09:30

Poznato je prijateljstvo bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, koji je preminuo u lipnju prošle godine, i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Bivši Berlusconijev povjerenik, Fabrizio Cicchitto, sada je opisao njihovo neugodno lovačko iskustvo za koje je malo ljudi znalo.

image

Silvio Berlusconi 

Mario Laporta/Afp

Bivši senator Cicchitto je u intervjuu za talijanske novine "Corriere della Sera" prepričao događaj zbog kojeg je Berlusconi ozbiljno preispitao svoje više od 20-godišnje prijateljstvo sa šefom Kremlja. Putin je pozvao Berlusconija u lov tijekom posjeta Rusiji. Tom prilikom je Berlusconi priznao kako nikada prije nije držao pušku u ruci.

Tijekom lova Putin je ubio dva jelena. Zatim je uzeo nož i uzeo srce jednog i dao ga Berlusconiju. "Doživio sam šok. Sakrio sam se iza stabla i povratio", rekao je Berlusconi, a sada prenosi Cicchitto.

image

Vladimir Putin

Dmitry Astakhov/Afp

"Berlusconi i Putin divili su se jedno drugome, a njihov odnos bio je apsolutno jednak. Putin je smatrao da je ovaj talijanski poduzetnik, koji je kontrolirao televiziju i napravio skok u politiku, briljantan. Berlusconi je, s druge strane, Putina vidio kao pragmatičara koji je bio u stanju voditi zemlju poput Rusije i s kojom se mnoge stvari mogu raditi zajedno: od gospodarstva do odnosa žena. Berlusconi je imao ambiciju dovesti Putina na Zapad i NATO. Mislio je da će pobijediti", rekao je Cicchitto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 13:00