StoryEditorOCM
ŽivotPromjena

Preselila se s jedne strane svijeta na drugu, doznajte i vi što razlikuje Hrvatsku od Južne Afrike

Piše Mozaik SD
4. svibnja 2024. - 15:35

Svega se nađe na društvenim mrežama, pa smo tako i mi nabasali na mladu Tyla Anne, Južnoafrikanku koja je savila gnijezdo u Lijepoj našoj.

Na njenom TikTok kanalu predstavlja sebe u skladu s hirovima današnje mladeži, naime, dok nanosi šminku na lice pripovijeda o iskustvima i događajima koji su je iznenadili.

- Kada smo se preselili iz Južne Afrike u Hrvatsku prvi šok je bila - vožnja. Naime, vozimo na suprotnim stranama. Ulaz u automobil je na krivoj strani, drugom rukom rukujem upravljačem - kazala je Tyla.

Drugo što ju je ostavilo bez teksta bila je, kako kaže, "kultura kafenisanja" koja se njeguje u Hrvatskoj.

- Hrvati uistinu vole svoju kavu! Piju je u kafićima, u barovima, kod kuće. Imaju više kafića nego restorana, što je potpuno suprotno Južnoj Africi - rekla je.

Ono što joj jedino nedostaje iz domovine je tamošnji velik broj prodajnih centara, trgovina brzom hranom i restorana. To, po Tyli, nedostaje nama. Požalila se kako u gradu u kojem stanuje, a nije otkrila o kojem je riječ, postoji tek jedan jedini MC Donald‘s.

- Sigurnost! O tom sam govorila više puta, pa ću i ponoviti. To je bio glavni razlog našoj selidbi! Mogu sama, slobodno hodati ulicom, noću i danju. Ne trebam stalno paziti dok kupujem, dok se vozim, nema potrebe za gledanjem iza ramena. Slobodna sam i na tome zahvalna - kazala je mlada žena.

Još uvijek je zbunjuje izmjena godišnjih doba, jer kada je ljeto u Hrvatskoj - zima je u Južnoj Africi. Čudi je i nastavna godina, u njenoj bivšoj domovini nova školska godina počinje u siječnju, a završava u prosincu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 13:32