StoryEditor
Životsvirepe seniorke optužene zbog provedbe okrutnog plana za milijunsku zaradu

Opake bakice osigurale beskućnike pa ih ubile

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 09:45

Susjedi i prijatelji kažu da su fine stare gospođe i bakice velikog srca, no dvije starice iz Los Angelesa su optužene da su dizale police osiguranja na beskućnike koje su potom ubijale zaradivši tako milijune dolara, izvijestio je Los
Angeles Times u srijedu.

Tužitelji tvrde da su Olga Rutterschmidt, stara 75 godina, i Helen Golay, stara 77, pokupile s ulica dva muškarca kao svoja "ulaganja", skrbile za njih dvije godine, osigurale ih na milijune dolare i potom u mračnim ulicama inscenirale nesreću u kojoj su "slučajno" pregaženi automobilom a vozač pobjegao. Slučaj je već dobio naziv "crne udovice".

- Čekale su dvije godine imajući ubojstvo na umu svakoga dana. Svoju su ubilačku zavjeru počele pohlepom, i vidjet ćete da su i dok je igra trajala ostajale pohlepne - rekao je zamjenik okružnog tužitelja Truc Do porotnicima u uvodnoj riječi.

Rutterschmidt i Golay optužene su za po dva ubojstva i dvije urote u cilju ubojstva zbog financijske dobiti pogibijom Paula Vadosa, starog 73 godine, 1999. godine i Kennetha McDavida, 51, 2005. godine. Obje su žene rekle da nisu krive. Tužiteljstvo ne traži smrtnu kaznu.

Do je rekao da su žene žrtve našle u skloništu za beskućnike jedne crkve u Hollywoodu, smjestile ih u stanove i uzdržavale dvije godine istovremeno praveći višestruke police životnog osiguranja na njih predstavljajući se kao njihove zaručnice i rođake.

Tužitelj kaže da su na kraju zaradile 2,8 milijuna dolara te da su pokušavale naplatiti još polica kad su uhićene.

Tužitelji su sudu pokazali video snimku dvije žene kada su prvi put privedene. Na njoj se moglo vidjeti kako se svađaju koja je kriva za njihovo uhićenje, no niti jedna nije spomenula ubojstva dvojice muškaraca.

Tužitelj je istaknuo da su na odjeći žrtava nađeni tragovi motornog ulja a da su noge bile neozlijeđene što ukazuje da su muškarci pregaženi vozilom dok su ležali a ne udareni dok su stajali, kako tvrde branitelji. Odvjetnik Golayeve je novinarima rekao da je optužba njegove klijentica lažna i najavio da će dobiti slučaj.

(H)

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 02:57