StoryEditorOCM
Životkao lijek

Koromaču se ne posvećuje dovoljno pažnje, a riznica je zdravlja, brojna su njegova ljekovita svojstva

Piše J.L.
28. listopada 2020. - 21:28

Koromač (Foeniculum vulgare) je namirnica kojoj se ne posvećuje dovoljno pažnje. Naime, vrlo je ukusan dodatak različitim jelima, a istovremeno koromač može pridonijeti boljem zdravlju i dobrobiti. Jestivi su različiti dijelovi ove biljke - korijen ili glavica, ali i aromatično sjeme kao i listići koji pomalo podsjećaju na mrkvu.

Blagotvorni učinci koromača, među ostalim, visoko su cijenjeni u tradicionalnoj kineskoj medicini. Prilično je čest sastojak čajeva, ali istodobno ga možete uključiti u mnoga jela - na primjer, u variva, salate, rižote itd. - ili ga jednostavno ispecite ili prodinstajte i poslužite kao prilog.

Treba podsjetiti i na njegove ljekovite učinke.

1. Dobar je izvor vitamina C

Vitamin C jedna je od najvažnijih hranjivih tvari za naše zdravlje. To je vi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:02