StoryEditorOCM
ŽivotPrva generacija obrazovanih maslinara Šibenske i Zadarske županije završila školovanje

Da ti ga umočim... u maslinovo ulje?

Piše PSD.
25. ožujka 2008. - 10:17

Sladoled preliven maslinovim uljem, jabuke i drugo voće začinjeno kapima maslinova ulja svjetski su gastronomski hit.

Te neobične delicije koje su izmislili francuski i talijanski kuhari, služe se izbirljivim gostima u najluksuznijim restoranima svjetskih gastrometropola, prvi su put u Hrvatskoj promovirane proteklih blagdana na završetku školovanja prve generacije obrazovanih maslinara Šibensko – kninske županije i Zadarske županije.

- Francuski i talijanski majstori vrhunske kuhinje pokazali su da se maslinovo ulje slaže sa svim namirnicama, pa čak i sa sladoledom ili voćem – kazao nam je Davorin Paimić, predsjednik šibenske ispostave Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu i predavač maslinarstva na Pučkom otvorenom učiliš...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:21