StoryEditorOCM
ZdravljeSkrivena namjena

Prestanite ih bacati u smeće: donosimo nekoliko načina na koji možete iskoristiti ono što inače smatrate otpadom

Piše Ana Dukić/Živim
4. studenog 2021. - 14:35

Češnjak i luk vjerojatno su glavni sastojci u vašoj kuhinji, ali sigurno ne razmišljate previše o njihovoj kori? Ona jednostavno završi u smeću, no ona kora češnjaka i luka može ima brojne benefite, od poboljšanja okusa jela do rješavanja problema nesanice. Donosimo nekoliko načina na koji možete iskoristiti ono što inače smatrate otpadom, piše Živim.

Jesu li ljuske češnjaka i luka sigurne za jelo?

Da, možete ih jesti, neće biti nikakve štete, no sigurni smo da vam ljuska koju skidate s češnjaka i luka nije baš najprijatnija. Osim što imate osjećaj da jedete papir, ljuske nisu baš ukusne, teško ih žvačete i mogu predstavljati opasnost od gušenja jer su pune celuloze, vlakana koji se ne razgrađuju.

Ali što je sa slojevima kore koji su bliži mesnatom dijelu ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:21