StoryEditorOCM
SlanoIsprobajte već danas

Jede vam se nešto brzo i slatko? Ukusan crumble od šljiva i jabuka je najjednostavniji ljetni desert - gotov za tren!

Piše SD SPIZA
4. srpnja 2023. - 17:13

Hrskavi i mekani kolačići su najfinija poslijepodnevna slastica, pogotovo u kombinaciji s prhkim tijestom i voćem. Crumble pita, uvijek primamljivog izgleda, topi se u ustima, a sočne i slasne šljive učinit će vaš desert omiljenim sezonskim kolačem. Slatki kolač jednostavan je za napraviti, a odlična stvar je što ga možete raditi cijele godine i kombinirati sezonsko voće u receptu. 

Sve što trebate napraviti je smrviti kekse i uz malo maslaca napraviti hrskavu mrvičastu smjesu, a voće usitniti, pošećeriti i ispeći u pećnici. Cijela priprema je brza, a sastojci jednostavni pa kolač možete raditi i u ‘zadnji tren‘. Oko ovakvih recepata nemamo više što ni dužiti ni pisati. Iznenadite svoje najdraže finom slasticom iza ručka i zabilježite još jedan recept na popis za ‘brzo i slatko‘. 

image
Shutterstock

Crumble pita od šljiva i jabuka

Sastojci:

Voćni biskvit

200 g šljiva
2 jabuke
25-35 g smeđeg šećera

Crumble mrvice

200 g prhkog keksa s kremom
70 g otopljenog maslaca
1 žlica meda

Priprema:

Kekse samlijte mikserom, stavite ih u zdjelu te dodajte otopljeni maslac i med. Miksajte sastojke dok ne dobijete mrvičastu smjesu, a potom ostavite da odstoji otprilike 30 minuta u hladnjaku.

Pećnicu zagrijte na 210 stupnjeva u načinu rada s ventilacijom. Šljive i jabuke operice i prerežite na pola. Izvadite koštice i narežite na male kockice ili kolutove. Dodajte smeđi šećer i sve dobro pomiješajte. Prebacite u posudu za pečenje i pecite 10 minuta. Nakon toga izvadite iz pećnice i crumble iz hladnjaka rasporedite po voćnom sloju pa vratite u pećnicu na još 30 minuta. Temperaturu sad smanjite na 180 stupnjeva. 

Kolač je gotov kad prhko tijesto dobije zlatnu boju i postane hrskavo i kad primijetite da voće ključa. Poslužite kolač uz kavu, jogurt i uživajte u brzom desertu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 12:56