StoryEditor
ShowbizU veljači

Poznat datum Dore 2021., Kedžo ipak ne ide na Eurosong: HRT za Rotterdam ponovno bira predstavnika, ‘Divlji vjetar‘ više nije adut

Piše Klara Rožman/Jutarnji.hr
8. listopada 2020. - 18:26
Matija Djanješić/Cropix

Dora 2021. održat će se 13. veljače, Jutarnji list neslužbeno doznaje s HRT-a. Natječaj za nove pjesme kreće uskoro, jer je HRT odlučio kako će Hrvatska svog predstavnika za Eurosong 2021. birati putem Dore.

Podsjetimo, nakon što je zbog pandemije koronavirusa Eurosong 2020. u nizozemskom Rotterdamu odgođen sa sljedeću godinu, HRT je još u lipnju donio odluku kako nastavlja sa svojom tradicijom i kako će se Dora sljedeće godine održati kako je i planirano, u veljači 2021. te će shodno tome Hrvatsku na Eurosongu 2021. predstavljati onaj tko tada pobijedi. U službenoj izjavi za medije HRT se zahvalio Damiru Kedži na izvrsnoj suradnji nakon pobjede na Dori 2020., kao i autorima pjesme 'Divlji vjetre' Anti Pecotiću i Bojanu Šalamonu Shalli.

image
Matija Djanješić/Cropix

Oglasio se tada i još uvijek aktualni pobjednik Dore, Damir Kedžo:

- Cijelo ovo Dora 2020. iskustvo je bilo puni krug. Od sreće do tuge, od pobjede do otkazivanja Eurovisiona zbog Covida 19, pa do otkazivanja mene kao izravnog predstavnika za Rotterdam 2021. Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima diljem Europe i svijeta pjevali 'Divlji vjetre' online. Hvala svima na podršci i potpori sada kada znamo da je HRT odlučio da ima novo natjecanje i da nas u Rotterdamu 2021. izravno ne predstavljam ja. Nije jednostavan ovaj 'rollercoaster' emocija i promjena izdržati, zato hvala još jednom svima i jedva čekam  s vama prolaziti sve ono što će nam donijeti budućnost - kazao je tada Kedžo, koji još sa svojim timom nije odlučio hoće li se možda kao natjecatelj pojaviti i na Dori 2021.

Glazbenik s Kvarnera u međuvremenu se zarazio koronavirusom, no, kako Jutarnji doznaje od njegovih prijatelja, osjeća se dobro i barem zasad nema nekih izraženijih simptoma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 04:10