StoryEditor
ShowbizUZVRAĆA HRT-u

Kedži propao Eurosong, menadžerica komentira: U tri mjeseca nisu nam zakazali nijedan sastanak, a onda sazvali žurni da nam kažu da smo otpisani

25. lipnja 2020. - 14:46
Matija Djanješić/Hanza Media

Nakon što je u Jutarnjem listu objavljen intervju Damira Kedže naslovljen "Izabrala me je publika, ali dobio sam crveni karton od HRT-a" u kojemu ovogodišnji pobjednik Dore komentira činjenicu da sljedeće godine neće predstavljati Hrvatsku na europskom glazbenom natjecanju (ovogodišnje u Rotterdamu otkazano je zbog pandemije koronavirusa), stigla je brza reakcija sa zagrebačkog Prisavlja.

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) želi i ovim putem izvijestiti javnost kako HRT nije dao crveni karton Damiru Kedži: on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021. - a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege", poručeno je pjevaču, koji je u spomenutom intervjuu podsjetio na činjenicu kako je 17 zemalja, a između njih, primjerice, i susjedne Slovenija i Srbija, za sljedeće eurovizijsko nadmetanje potvrdilo sudjelovanje izvođača izabranih za natjecanje na Eurosongu 2020..

"Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača - te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno", pojasnila je Uršula Tolj, urednica Dore 2021. i šefica eurovizijske delegacije.

"Točno je, naime, da je HRT Damira Kedžu o odluci obavijestio e-mailom, ali tek nakon što se on i njegov tim nisu odazvali pozivu na sastanak. Štoviše, oni su sami odlučili da im, umjesto usmeno, odluku priopćimo pisanim putem. Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vidove suradnje u sljedećem razdoblju. No, nažalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv, iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori", stoji u priopćenju s Prisavlja.

Kedžina menadžerica i izvršna producentica Snježana Jerković Radočaj izražava žaljenje što je Damirov intervju kod nadležnih na HRT-u izazvao reakciju pretočenu u priopćenje za javnost.

“Nije nam namjera prozivati bilo koga, a još manje optuživati. Slijedom današnjeg priopćenja HRT-a, a zbog jasnog i istinitog informiranja javnosti koja je Damira i "Divlji vjetre" birala, prokomentirat ću priopćenje HRT-a. Razinu komunikacije zadržala bih na činjenicama, a one su: HRT je donio odluku da Damir neće predstavljati Hrvatsku na Euroviziji u Rotterdamu 2021. Odluku su, legitimno, donijeli samostalno, ali mišljenja sam kako bi bilo lijepo prema Damiru da smo, prije konačne odluke, porazgovarali o svim razlozima za i protiv iste", rekla nam je Snježana Jerković objasnivši kako su s Prisavlja bili pozvani na hitan sastanak.

"Činjenica je da su nas zvali na žurni sastanak u vrijeme dok smo snimali spot izvan Zagreba, a da prethodna tri mjeseca nismo imali nijedan sastanak ni razgovor na ovu temu. Činjenica je da su nas na sastanak zvali da nam priopće svoju već donesenu odluku, na čiji ishod ne možemo utjecati", naglasila je Snježana Jerković.

"Što se uloga u promociju Damira Kedže tiče, a navodi se u pripćenju, zahvalna sam što je HRT nastup u koji smo uložili sve svoje znanje, kreativu i resurse prenio do gledatelja u Hrvatskoj i diljem svijeta, te time pokazao sav talent, karizmu i vokalne sposobnosti Damira Kedže", dodala je Jerković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 19:54